/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
  1. 1.
    +65 -11
    ilk olarak örneklerle başlamak istiyorum. Biliyorum sizde bu olayı çok duydunuz ama ne bileyim belki duymadıklarınız vardır yazayım dedim.

    Volkswagen logosu;
    Çoğu insan logoyu fotodaki gibi hatırlıyor ama aslında arada bir çizgi var ve bu logo hiç var olmamış.

    Monopoly Man;
    Çoğu insan logodaki adamın gözünde mercek olduğuna yemin bile ediyor. ama öyle bir logo monopolynin çıkış tarihinden beri hiç var olmadı.

    Temel Reis;
    Herkes temel reisin tek kolunda dövme olduğunu savunur ama aslında iki kolunda da ayni dovmeden vardır. tek kolunda dövme olan hali hiç var olmamıştır bile.

    Pikaçunun kuyruğu;
    Çoğu insan pikaçunun kuyruğunda siyah bir leke olduğunu savunuyor, hatta yemin bile ediyor fakat öncekiler gibi hiç öyle bir detay var olmadı.

    "Luke, I am your father" ;

    herkes star wars filmindeki repliği böyle hatırlar ama aslında böyle bir replik yoktur. Gerçek hali: " No, I am your father"

    Daha bir çok örnek var fakat kısa tutuyorum.

    Bunun sebebini reddit gibi platformlarda 20 milyona yakın insan tartışıyor ve teoriler şunlar;

    1-)Çoklu evren teorisi gerçek: Başka bir evrende olan olay bizi etkiliyor ve hafızamıza adımız gibi kazınmış bazı şeyler değişiyor.

    2-)Zaman Yolculuğu: Gelecekten bir kişi geçmişe seyehat edip bazı şeyleri değiştirmiş olabilir ve buda mandela efekti yaratmış olabilir.

    Benim bildiğim, gördüğüm bu kadar. hiçbir yazı alıntı değil tamamen kendi yazım. Redditte gördüklerimi yazdım. Siz ne düşünüyorsunuz? Aklima örnek geldikçe editlerim.

    edit: kopyala yapıştır diyenler bana kaynak verirse SÖZLÜĞÜ BIRAKICAM. Bunları mobilden kendim yazdım arkadaşlar yapmayın..

    edit2: entry olarak yeni örnekler atıyorum. okumak isteyen okusun cugu suku gibimde değil.
    ···
   tümünü göster