/i/Tespit

  1. 1.
    +3
    Çoğumuz çocukluğunda gökyüzüne bakmış insanlarız yıldızlara baktığımızdaki parıltıları daha dün gibi hatırlarım neyse ben size burdaki başlığımda uzayla ilgili düşüncelerimi anlatacağım kandaşlarım. Olayı dini bilimsel ve felsefi yönüyle yorumlamayı düşünüyorum başlığın altına gireceğiniz entryler benim için önem arz ediyor beyin fırtınası yaparak düşüncelerimizi daha açıklanır ve mantıksal hale getirebileceğimizi düşünüyorum neyse fazla uzatmadan meseleye giriyorum.

    UZAYLILAR DiNi AÇIDAN %95 ORANINDA VAR:
    Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'de bu meseleye de değinilmektedir. Nahl ve Şura surelerinde bu konuya üstü kapalı bir şekilde değinilmiştir. Kuran insanın sorgulamasını ister. Uzayla ilgili dinsel açıdan insanların aklında çok fazla soru işareti var ancak şöyle düşünün uzayda bir . kadar yer kaplayan bir gezegenden bahsediyoruz ve bu . içinde bizler ve nice insanlar binalar hayvanlar vs var bu büyüklükte bir dünyanın uzayda . kadarcık yer kaplaması ne kadar doğalsa uzayda canlı varlıklar olması o kadar doğaldır. Olayı dini yönden açıklarsak ufak bir sıkıntı baş gösteriyor Kuran evrensel bir kitaptır ancak onun evrenselliğini kabul etmeyen farklı düşünen insanlar var bunun olması doğal farklı dinler farklı bakış açıları yüzünden yüce kitabımızdaki yazanları herkes benimsemeyeceği için sadece Kuran-ı Kerimle meseleyi açıklamak yeterli bir tez olmaz bunun yanında bilimsel kaynaklarda olmalıki evrensel bir sonuç elde edelim.

    OLAYIN FELSEFi YÖNÜNE GELiRSEK:
    Her insan düşünür (tabi televizyona kitlenip siyasilere sövüp memleketi kurtaran 10 bordo bereliyi amerigaya salan dayılar olmazsa olmaz düşünenlerdendir) yaradılış amacını sorgular bu dünyada amacını görevini benimser ve ömrü son bulur. O toprağın altına girmeden öncede toprağın üstünü düşler derinliklerini merak eder sorgular. Düşününce emin olun sizde anlıyacaksınız ki koca evrende yalnız olmadığımızı uzakta bir yerlerde bizim gibi veya bizden farklı yaşayan canlılar olduğunu.

    BiLiMSEL YÖNÜNE GELECEK OLURSAK:
    Çeşitli devletlerin çeşitli uzay araştırma kurumları (en daşşaklısı NASA) vardır. Aslında bu kurum kuruluşlar o devletin gücünüde bir yandan gösterir. Yıllardır uzaya sinyal gönderiyoruz ancak elimize geçen hiç bir şey (ufak tefek alınan radyo sinyallerini saymazsak) bu kadar emek elbette boşamı gidiyor hayır bilimde sadece bir düşün peşinden gidebilmek bile bir başarıdır. Şu sıralar Mars'ta olan gelişmeler dikkat çekmekte (tabi ömrünüz izdivaç programlarını izlerken gibinizi kaşımak ve amk huuru demekle geçmiyorsa) eski bir buz kütlesine ve Mars' ta yaşam olduğundan bahsedilmekte bunlar sizin ne kadar ilginizi çekmekte bilmiyorum ama birilerinin dikkatini çekmiş olmalıki düşlerinin fikirlerinin boş olmadığı göstermiş durumda aynı zamanda bir göktaşındada Marsta yaşayan bakteri fosillerine rast gelindi.

    Bunları bir köşeye not ediyor ve şunu söylemek istiyorum bugüne kadar bilim kurgu kitabı filmi dizisi vs ,hep uzaylıları bizden gelişmiş canlılar olarak gösterildi anlatıldı ya uzaylılar bizim MÖ müzü yaşıyor çatalhöyük hacılar daki gibi ilkel bir hayat yaşıyorsa?

    Kendinize ait düşünceleri yazın başlık altına girelim. Bugüne kadar bu memlekette uzayla ilgili ağzını kim açtıysa deli salak uçuk şizofren gibi benzetmeler yapıldı belkide bunun için bunca senedir uzaya çıkamadık hatta milliyetimizden birileri asumanına varamadı.
    ···
   tümünü göster