/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +7 -2
    muhalefetten UTANIYORUM.
    Okumadan, arastirmadan, ogrenmeden sirf muhalefet yapmak adina muhalefet yapiyorsunuz ya, sizinle ayni partiye oy verdigim icin UTANIYORUM

    Gelelim mevzuya...
    Hukumet kendi aciklamasina gore cocuk yastaki evlilikleri ve bu durumdan dogan olumsuzluklari onlemek adina bir kanun tasarisi hazirliyor.
    Once mevcut yasaya goz atalim:
    18 yasinin altinda olup evlenip cocuk yapan ciftlerden erkek olan taraf, tutuklanip cezaevine gonderiliyor. Neden? Cunku resit olmayan bir kizla evlenip cocuk yapmistir. Bu durum yasal degildir. Ne oluyor bu durumda? cocuk babasiz kaliyor, gencecik yasta anne olmus kizcagiz da kocasiz kaliyor. Mevcut yasadan haberi olmayan cahil genc ne oluyor? Hapislerde curuyor.

    Gelelim sunulan malum yasa tasarisina, ne diyor? 1 defaya mahsus olmak uzere, eger cebir, siddet, zorla alikoyarak irza gecme, tecavuz vs gibi durum YOK ISE ( yani tecavuz durumu yok ise) 18 yas altinda evlilik yapmis cocuklardan erkek tarafin cezasinin aciklanmasi geri birakilsin diyor. Yani cocuk bosu bosuna hapis yatmasin, karisinin, cocugunun yanina donsun diyor. Ayni yasada tecavuz edilen taraf tecavuz eden tarafla evlenmeyi kabul ederse tecavuzcunun sucu affolur diye bir madde YOK.

    Peki bizim CHP ne yapiyor?
    Her zamanki gibi fetocu tetikcileriyle sosyal medyadan yalan yanlis bir algi, operasyonu baslatiyor. Bos beyinli ahmaklari kandirip orada burada baslik acip sacmalamalarina sebep oluyor

    Gerisi malum hepiniz biliyorsunuz.

    OKU AMINA KODUMUN COCUGU OKU
    muslumansan zaten ilk emir OKU
    solcuysan ulkeyi kurtarmak bir gun senin eline bakacak sen zaten OKU.

    Ama sizi degil, beni sizinle ayni safta muhalefet yapmak zorunda birakan sistemi gibmek lazim.
    ···
   tümünü göster