/i/Yardım

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +57 -3
    4 sene içtim trink diye bıraktım
    ···
    1. 1.
      +1
      Bi kereden bisey olmaz ama ikinciyi alırsan zütünden giberler adamı
      ···
      1. 1.
        +10
        bak guzel kardesim, kardesim diyorum ama baban yasindayim emin ol. bu dunyada sigara icen ve belli yasa gelmis insanlar taniyorum, inan gecmise donebilseler degistirmek isteyecekleri tek sey hic sigaraya baslamamis olmak.

        senin ne isin var kardesim sigarayla, burada donup dolasip birakmanin yolunu mu aramak istiyosun. bos yere kalp damar hastaliklari, kanserden tut bin tane hastalik riskini mi arttirmak istiyosun. agzinin tadi mi bozulsun, koku alma yetenegin mi kaybolsun, iktidarsiz mi kalmak istiyosun. belki burada bi ton icen insan vardir ve bunlari yasamamis olabilirler ama bunlarin alayi yirmili yaslarda otuza basmamis gencler. o yasta tabi bisey olmaz, ama ellisini gecip de sigaradan dolayi hicbir saglik sorunu olmayan adam gosteremezsin bana.

        sigaranin efkarla da alakasi yok. sadece sigaraya bagimli kisiler diyelim 5 stres hissederler, kiz reddeder bu stres 45 olur. sonra sigara icerler ve bagimliliklari tatmin edildigi icin 45 stresten 40 a duser ve rahatladiklarini zannederler. halbuki sigara icmeyen adamda sigaranin verdigi extra stres olmadigindan ayni hesaba gelir, neticede efkara vs hicbir faydasi olmaz.

        bak guzel kardesim, sana tekrar soyluyorum. elindeki sansi iyi degerlendir ve sigaraya hic baslama. dunyanin en cok bagimlilik yapan, en cok insanin olumune sebep olan ve sirf buyuk sirketler para kazaniyor diye dunya capinda yasaklanmayan bu illetten uzak dur. saglikli ve guzel yaslan, cildinden sacina heryerinden saglik aksin.

        baslama sakin bu abini dinle

        ···
    2. 2.
      0
      Ayni sekilde ben de bi anda biraktim 2 sene ictim
      ···
    3. 3.
      0
      ben 3 senedir içiyorum 4 olsun bırakıcam
      ···
    4. 4.
      0
      Babanın, annenin ya da aileden birinin verdiği parayla gidip sigara alacaksan ve başlayacaksan tekrar düşün kardeşim. O para sana onun için mi veriliyor ? Peki senin o her nefeste çekeceğin sigaranın bir tanesi için annen ya da baban ter dökmüyor mu ? He para taksa senin dıbına koyim niye başlıyon sigaraya it
      ···
    5. 5.
      0
      5 sene oldu bırakıyorum 6. Seneme gircem koşamıyorum daha 18 imde. Bırakmak için bir öneriniz varmı? Aileden sıkıntı yok rahatım ama ben kendim bırakmak istiyorum yinede olmuyor. Varmı bi yolu?
      ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster