/i/Tespit

  1. 1.
    +219 -5
    sa panpalar. ben üni.de arkadaşlarımla eve çıkana kadar hic kendi odam olmadı fakirlik.. ahan da ben gibilerin ortak özellikleri

    1- okulda ( ilk / ortaokul / lise) "odamda şu araba posteri var dolabıma abur cubur stoğu yaptım olm" tarzi muhabbetlere hep uzak kalırsiniz. amk salonun duvarına asayimda peder gibsin sonra posteri de zütüme yapıştırsın. abur cubur zulami da salondaki vitrine yapardım aq.

    2- özel oda olmayınca nohut oda bakla sofa evde salonda yatarsınız. saat 11 annen meyve tabağını mutfağa zütürür, baban diğer kanepeye geçer cine5 teki saçma dizileri izler uykusu gelsin diye, sende kanepeni açıp soğuk odadan yorgan çarşafini getirip serersin.

    sabahın köründe okul için yaşıtlarından 15 dk önce kalkıp o yatağı toplar yerine züturürsün aq.

    3- arkadaşların evine geldiğinde salonda oynarsınız.
    (aq oyun dediğim de orta sona kadar pc m olmadı veya hayatımda hic atari alınmadı bana. taso futbolcu kartları felan işte amk.)
    annen komşuya gitmemişse o salonun bi kenarında tv izlerken sen diger tarafta arkadaşlarınla rahat rahat konuşmazsın. iki saat sonra "dışarı çıkalım olm"a gelir mevzu

    4- arkadaşının evine gittiğinde onun odasına girince ister istemez eziklik hissedersin. "vay amk nasi sığıyon bu kadar odaya. benim odam yok hacı ev benim her odada eşyam var ehuehu" diyip toparlamaya çalışırsın.

    5- en tak durum. gitmek bilmeyen aq misafirleri vardır. salonda ağırlanır haliyle. sen kaçamazsın. odan yoktur. gereksiz muhabbetlerle daralırsın. evden dışarı kaçmaya çalışsan bi ton fırça yersin dönünce. tek çare erkenden uykun gelmiş numarası yapıp annengilin yatağına gider uyursun.

    ama bunun iyi yanı o gece mısafir gidince yatağını annen serer seni uyurken taşırlar ve sabah kendi yatağında uyanırsın.

    6- özel odan olunca toplamazsan annen sadece kızar zorunluluk yoktur. ama mısafir geleceğinde oyuncakların veya defterin kitabın ne takun varsa işte salonun köşelerinden onları toplayıp evin bi köşesine istiflersin. yiyosa toplama aq.

    7- ders çalışmak zorundasindr. anne babanin gözü önünde olursun çünkü gibiyosa çalışma. onlardan Allah razı olsun tüm başarılarımı önce Allaha sonra anne babama borcluyum.

    8- işte bu güzel yanı. bi gün dünyadan çekip gidecek seni dünyada yannan gibi tek bırakacak anne ve babanla hep içice olursun. bi tak oldumu hemen paylaşırsın. onlardan ayrı duracagin bi odan yoktur. onların gözü önünde oyun oynar ders çalısir veya bi tak yersin.

    keşke hic gitmeselerdi...

    gece gece gelen edit: beyler sağolun varolun lan hepiniz seviyorum bu ortamı işte. yalnız olmadığımı hissediyorum. eyvallah..
    ···
   tümünü göster