1. 1.
    0
    5) inci sözlüğün bu güne kadar ortaya çıkarttığı özerk bir kültürden uzaklaşması

    Hepimiz bu durumda hem fikiriz sanki. inci sözlük çıktığı andan itibaren daha önce sosyal medya üzerinde herhangi bir yerde bulamayacağınız özel bir format geliştirmiştir. (Şu anda bu formatın aynısını facebook üzerindeki başarılı olmaya başlayan gruplar inci sözlükten almayı başarmıştır. DAG AOG mahkuklar GANK gibi... ). Bu format içerisinde hem kullanıcılarını diğer oluşumlardan üstün tutan, hem de kendilerini özel hissetmelerini sağlayan çok fazla etmen bulunuyordu. Peki bu etmenler nelerdi sıradan inceleyelim:

    1= @2 kültürü : Sözlüğün en eğlenceli bir o kadar da zeka isteyen kısmıydı bu. Liselileri gerçek kaliteli yazarlardan ayıran yegane kısım zaman geçtikçe yok olmaya yüz tuttu.
    2= Liseli kültürü : Sözlük içerisinde her ne kadar hor görülse de "ANAN" lafının ortaya çıkış sebebi olan çok sevdiğimiz liselileri yavaş yavaş kaybetmeye başladık. Zamanında dalga geçip eğlendiğimiz bir başlık olan liseli, artık ya etek altı görüntüler için kullanılır oldu ya da trend kaygısı ile yaşayan insanlar...
    3= Capsler ve Gifler : Zamanında arama motoru Feriha gibi mükemmel oluşumlara sahip olan bir sözlük nasıl olur da bu mükemmel swf kültürünü yarıda bırakır anlamış değilim.
    4=Sözlük saldıırları: Sadece eskilerin hatırlayacağı çok ünlü bir inci sözlük imzası... Zamanında gerçek bir ruh oluşturup bu sözlük iett otobüslerini bile pembe yapmıştı. Yurt içi ve yurt dışı programlarında inci giber lafı fink atıyordu. Her yerden selamlar gönderiliyordu sözlük ailesine korkudan dolayı. Bu özelliğimizi de zaman geçtikçe kaybettik. Artık WOLFTAYM hesabı çalınan bir çocuk sadece beyler şunu şikayet edelim adı altında saldırı başlığı açıyor ki bu çok acınası bir durum.

    Tüm bunların yanı sıra, artık başlıkların hepsi Gerçek inci sözlük başlıklarından sapmış durumda. Eskiden mizah üreten bir yer olan inci sözlük artık mizah çalan bir yere dönüştü. Bunun da en büyük suçlusu yine yönetimdir.
    ···
   tümünü göster