1. 1.
    +4
    1) Yapılan güncellemeler sözlüğün konseptini kaydırmaya başladı:

    Sözlüğü 2010'dan itibaren takip ettiğim kadarı ile, sozlukspot zamanlarından itibaren çıkış amacı, Sosyal platformlardan bir farklılığının olması, herkes için kullanılabilir, sansüre karşı, ve en önemlisi içindekileri dökmen için anonimiteye önem veren bir oluşum olmasıydı.
    Kullanıcıların çoğu kendini gizleyebilerek, herhangi bir kısıtlama olmadan sayıp sövebileceği; zaman zaman ise diğer tanımadığı insanlar ile dertlerini paylaşabileceği bir ortam hasreti yüzünden kayıt olmuşlardı. Bu ortamı mükemmel bir şekilde sağlayan inci sözlük yönetimi rakipleri arasından kolaylıkla sıyrılıp, kendine has teması ve duygusu ile öne geçmeyi başarmıştı.
    Ben şunu çok net hatırlıyorum ki 2011 civarlarında inci sözlük , ekşi sözlük ile karşılaştırılabilecek bir klasmana girmeyi başarmıştı. "Sözlük denildiğinde akla ilk gelen yer olan ekşinin tahtı sallantıya girmişti ve aralarında çok net bir atışma durumu başlamıştı. (Kullanıcılar arasında). Çeşitli inci sözlük yazarlarının güzel oyunlar oynayarak ekşiye sızması ve akabinde saldırıda bulunması ise inci sözlüğü çok matrak ve bir o kadar da kaliteli bir konuma getirmeyi başarmıştı.

    Bu kadar çok kazanım elde etmeyi başarmış, namı taa irlandalara-danimarkalara kadar gitmiş, bir sözlüğün; sadece daha çok üye kazanma (Kullanıcı arttırarak kazancı katlama amacı olduğunu düşünüyorum) amacı ile çeşitli yazar alımlarını açması ve bu alımlarda eskiden yaptığı kalite kontrolünden vazgeçmesi yüzünden; dumura uğramış, içerik ve kullanıcı kalitelerinin düşmesine sebep olunmuştur.

    Bunu şu şekilde örnekleyebiliriz: Bir balon düşünün içerisinde hava olan, şişirdikçe patlama noktasına yaklaşan. Ama henüz patlamamış. Bu sizi onunla oynarken daha çok patlama korkusu yüzünden tedirgin edecektir değil mi? işte sözlük yapılan ilk güncellemeler ile bu duruma gelmeye başlamııştır.
    ···
   tümünü göster