/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +3
    bugünü konuşmak sadece aptallıktır. mesele bugüne nasıl gelindiğine bakıp analiz etmektedir.

    akp'den önce teröre sıfır tolerans vardı. sonra fetö ve pkk desteği ile iktidar oldular. şimdi burada bir iki mal değneği çıkar ortaya hödö hödö diye başlarlar. akp 14 yıllık iktidarında kimler şah olmuş, yasalar kimlere göre çıkartıldı bakarsın alırsın cevabını. sırf habur rezilliğini kimseye unutturamazsın. bugün gerçek vatan sever askerlerin yerine kimler gelmiş görür yine alırsın cevabını. peki akp fetö ve pkk ile niye bozuştu. tayyibin artık firavunluğunu yasalaştırma çabasına girmelerinden sonra yaşanan çatlak akp, fetö ve pkk ittifakını bozdu. akp bundan sonra kendine yaver olarak mhp ve chp'yi seçti. buradan yürürüm hesabı yaptı fakat bilmediği bir şey vardı kemalistler kuşkucudur. akp'nin bugüne kadar yaptığı herşeyin hesabını vermesini isterler. haklılar. bugün chp zihniyetini terör ile bağdaştırmaya çalışmaları bundandır. chp'ye göre daha otoriter olan gözleri intikam almaktan başka bir şey görmeyen mhp ile uzlaşmak daha kolaydı. bakın kimse bana tuğrul türkeşin akp olduğunu anlatamaz. adam nereye giderse gitsin mhp'li dir. buradan şu anki hükümetin bir akp mhp koalisyonu olduğunu söylenebilir. peki akp'nin beklentisi nedir. mhp'nin erdoğanın firavunluk yasasına onay vermesini beklemesidir. böyle bir şey olmazsa aynı olaylar mhp içinde geçerli olacaktır. satmayı iyi bilen akp tarafından yalnız bırakılacaktır.

    bu 14 yıl iç dinamikler mi oynadı sadece. yukarıda da göreceğiniz üzere coğrafya değişti. kimin eli kimin cebinde olduğu belli olmayan karman çorman olmuş ortalık en çokta 2023'te tam bağımzılığımıza ulaşacağımız yıllara yaklaştığımız şu süreçte batı emparyalizmi çok nemalandılar bu akape hükümetinden. bunların cehaleti batılı emperyalistlerin adeta can simidi oldular bilerek veya bilmiyerek. bir oyun var 2002'den beri. hedef 2023. lozan antlaşmasının bittiği bu yıla kadar doğuda israil sömürgesi olacak kurdistanı kurmak istiyorlar. yani köprüden önce son çıkış. görsele baktığınızda baya bir ilerlemişler değil mi? peki bunlar olurken kim iktidardaydı?

    eyy gidi benim saf vatandaşlarım. sen mahalle kabadayılarının peşinden gittin ve acıyı tekrar tadma noktasına geldin ancak bu sefer bir MUSTAFA KEMAL yok .
    ···
   tümünü göster