/i/Felsefe

filozofiya'ya inananların kafalarını açtıkları uhrevi altincidir.
https://encrypted-tbn2.gs...Fucr7deb_Ztx88IjhT_Tpww9w
  1. 1.
    +1 -1
    Beyler filmi izleyenlerle işim yok onlar şuan çüqüleyip kapatsın. ama bu film üzerine uzun uzun düşünüp en azından biraz araştırma yaptıysanız tam yerindesiniz şuqulayıp devam edin.

    çuqulayan ajan smithdir

    evet beyler ben bu filmin serisini en az 4 kere izledim ve üstüne uzun uzun yazılar okudum. gerçektende inancımız doğrultusundada matrixin bizim inandığımızın biraz daha makyajlı hali olduğuna kanaat getirdim. Filmde üzerinde çok durulan birkaç şey var çok uzatmicam ki kornea tabakanız erimesin. tamamen kendi yazımdır alıntı yok.

    Algı: Filmde en çok üzerinde durulan birkaç terimden biridir. Algı nedir ? nerede oluşur gibi şeylerden bahsediyor ve gayet makul bir dille güzel şekilde -bilimsel olarak çelişki bulunmadan- anlatmış. Algı gerçektende içine girildikçe karmaşıklaşan bir konudur. Madde zihinde algılanır. Bu algıların zihnimiz dışında maddesel olarak karşılıkları olduğunu göstermemiz imkansızdır. Yani belkide aslında algıladığımız şeyler tüm zihinlerin ortak oyunudur. zihin dışına çıkılarak madde ile muhattap olmak mümkün değildir. Buda onun esasen varolduğunu kanıtlamamızı engeller.

    Gerçek: Gerçek dediğimiz şeyler aslında gördüğümüz kokladığımız şeylerin zihnimizin yorumlamasıdır ki buda algıyla bağlantılıdır. Materyalistlere -maddeselciler- göre sadece madde vardır madde dışı ruh vs dediğimiz şeyler yoktur. Ancak bu matrix filmini izleyen bir insan en azından maddeselcilikten 3 5 adım uzaklaşır -materyalist ise- Materyalizmin çöküşüde yukarıda vermiş olduğum okuyarak edindiğim bilgilerle mevcuttur. Yani günümüz ateistleri ya görmediğim şeye niye inanayım dediklerinde dikkatli olmalılar az buz bilen insanlar algı ve gerçeklik kavramıyla bile bu mevzuyu güzelce izah edebilir tabiri caizse beyin yımışması yaşatabilirler doğruya sevk edebilirler.

    Tamamen kendim yazdım alıntı falan yok emek var şuqu üstüne fikri olanlar yazsında bir mülahaza edelim imçiçi qhardeşlerim.
    ···
   tümünü göster