/i/Saçmalamaca

Bu altincide saçmalamak serbest !
  1. 1.
    +5 -16
    suan bilim adamlarinin yercekimi olarak adlandirdigi olayin gizemini ve gerceklerini anlatacagim.

    yercekimi denen olay tamamen sacmaliktan ibarettir. bir yer kure nasil olurda sizi ceker hic akliniz aliyor mu ? simdi ben size tum bilgileri ve kesiflerimi paylasacagim.

    dunyamiz yuvarlaktir bu dogru. ancak herkesin yanildigi bir nokta var. yercekimi. aslinda dunya herhangi bir cismi cekmez cekemez. suan gunesin etrafinda donmesi "cisme kendini cekme kuvveti"nden kaynaklidir. yani dunya gunese dogru kendini cekiyor.

    peki biz nasil dunyada duruyoruz ? bu da cok basit. gok itmesi denen olay yok onu dusunmeyin. bizi ay itiyor. bakiniz geceleri hep ayni yuzunu goruyoruz ayin. bu gordugumuz yuzu A kutbunu ifade ediyorki bu da bizi itiyor. peki diger yuzunde ne var ?

    ayin diger tarafi ise G kutbu. eger o bolgeye girecek olursak bizi cekecektir. yani yercekimi denen mantiksiz olayin bir benzerini goruruz. ama dunyaninkinden daha mantikli ve gercek. peki neden ?

    dedigim gibi ayin kutuplari var ve bu kutuplara cok sey borcluyuz yoksa dunyadan ucar giderdik heralde. farkettiyseniz ayin neodyum miknatislari andiriyor. bu miknatislar cok gucludur. ayim yapisi ise neodyumun bir turevini icermekte. metallere etkisi yok sadece. herseye etkisi var.

    bunlarin disinda ay neden dunyanin yorungesinde diyenler olacaktir. hayir yanlis. biz ayin yorungesindeyiz. ay bizi ayni yuzuyle cekiyor. hani diyolar ya hassas denge. 1 metre dunya kaysin bak ne oluyo. ayin diger gorunmeyen yuzu devreye girer. insanligin kara gunu olur tanri muhafaza.

    velhasil kelam beyler. buda boyle bir kesfimdir. kandirmalarina izin vermeyin verdirtmeyin. kalin saglicakla

    edit: ulan en huzunlu oldugum an caylak attiniz derdimi anlatacak yazacak bir yerimde yok dinleyecek biriside yok. tek yerim burasiydi orayida aldiniz caniniz sagolsun
    ···
   tümünü göster