/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +11 -14

    Evet dostlarım bir şeye körü körüne inanmak yobazlıktır bu yüzden de araştırmak gerekir. Biliyorum bazı yobazlar daha okumadan küfür edecekler ne yapalım canları sağ olsun. Şimdi konumuza gelelim bana sorarsanız dünya yuvarlaktır. Fakat islam da daha farklı bir inanış vardır hep beraber olabildiğince tarafsız şekilde inceleyelim.



    Ortaçağ Avrupasında Macella 16. yüzyılda dünya turuyla dünyanın yuvarlak olduğunu kanıtlayana kadar dünya düz olarak biliniyordu.

    Bundan yaklaşık 900 yıl önce yani 7. yüzyılda yaşamış olan Muhammet ise çıplak gözle gördüğü şekilde güneşin ve ayın gökyüzünden akıp gittiğini şafak vaktinde güneşin topraktan çıktığını ve tam vaktinde güneşin tekrar toprağa gömüldüğünü sanıyordu. Şimdi kehf suresine bakalım. (Önemli kısımları kalın yazıyla belirttim.)

    18/KEHF Suresi 83. âyet
    Âyet Meâli: Ve sana “Zülkarneyn”den sorarlar. De ki: “Ondan bahsederek size tilâvet edeceğim (açıklayacağım).”
    84.
    Âyet Meâli: Muhakkak ki Biz, onu yeryüzünde kuvvetlendirdik (destekledik). Ve ona sebep olan herşeyden verdik.
    85.
    Âyet Meâli: Böylece bir sebebe tâbî oldu (yola koyuldu).
    86.
    Âyet Meâli:

    Güneşin grup ettiği yere ulaştığı zaman, onu (güneşi) bulanık bir pınarda batarken buldu.

    Ve onun (o pınarın) yanında bir kavim (topluluk) buldu. (Ona şöyle) dedik: “Ya Zülkarneyn! Dilersen onlara azap edersin, dilersen onlara karşı güzel davranış ittihaz edersin.”
    87.
    Âyet Meâli: (Zülkarneyn): “Fakat kim zulmederse ona azap edeceğiz. Sonra kendi Rabbine reddedilir (geri gönderilir). Böylece ona dehşetli bir azapla azap edilir.” dedi.
    88.
    Âyet Meâli: Fakat kim âmenû olursa (ölmeden evvel Allah’a ulaşmayı dilerse) ve salih amel (nefs tezkiyesi) işlerse, bundan sonra onun mükâfatı güzeldir (cennettir ve dünya saadetidir). Ve ona, emrimizden kolay olanı söyleyeceğiz (uygulayacağız).
    89.
    Âyet Meâli: Sonra bir sebebe tâbî oldu (yola koyuldu).
    90.
    Âyet Meâli:

    Güneşin doğduğu yere ulaştığı zaman

    onu (güneşi), ondan (güneşten) korunacak bir örtü yapmadığımız bir kavmin üzerine doğarken buldu.

    Peki yukarıda söylenildiği şekilde Zülkarneyn güneşin doğduğu noktaya ulaşabilir mi ??
    Zülkarneyn ancak düz bir dünya algısıyla güneşin doğduğu ve battığı yere ulaşabilir. şekildeki gibi kenar noktalara gitmesi lazım.

    http://imgim.com/5YbO1j.png

    Şimdi de başka bir ayete bakalım.

    ŞUARÂ-28: Musa dedi ki: 'O doğunun, batının ve ikisi arasındakilerin de Rabbidir-eğer akıl edebiliyorsanız.

    Dünyanın şeklini düşünürsek doğu ve batı arasındaki herşeyin hakimi olmak mümkün değildir çünkü dünyada bulunduğumuz yer

    hem doğu hem de batıdır

    bunun bir arası yoktur. Dünyanın şeklini gözünüzde canlandırın batı ile doğu aynı yerdir. Fakat bu ikisinin arası ancak düz bir dünyada görülebilir şekilde belirttim.

    http://imgim.com/LQmj4z.png ( şekil pek net değil o yüzden belirteyim yan taraflarda east ve west yazıyor. kafanızda canlandırmak istedim)

    islamdaki düz dünya inanışının bir diğer kanıtı da kıbleye yöneliştir.

    http://imgim.com/PQmj09.png

    şekildeki gibi düz dünyayı göz önüne getirdiğinizde kıblenin bulunduüu yere dönmeniz kıbleye yöneldiğinizi gösterir. Ama dünyanın şekli göz önüne alınırsa aşağıdaki şekildeki gibi
    kıbleye değil uzaya yönelmiş olursunuz

    http://imgim.com/nEZ4OV.png

    Buradan da kıble yönelişini ortaya atan zihniyetin dünyayı düz sandığını görürüz (Bundan 1400 yıl önce ortaya çıkan geleneğin etkilerini hala görürüz. Namaz kılma yönü, cami inşa şekli vb)

    Ayrıca kuranın hiçbir ayetinde dünyanın güneş etrafında döndüğü söylenmez.(Söyleniyorsa da ben görmedim o ayeti gösterip aydınlatabilirsiniz ama bildiğim kadarıyla öyle bir ayet yok)

    Çok uzun olduğu için burda kesiyorum dilerseniz farklı deliller de sunabilirim

    iMLA


    *

    Evet dostlarım ben burda bazı araştırmalardan çıkarımlarımı sizinle paylaştım biliyorum ki çoğu kişi bunu okumadan küfür edecek ya da okuduktan sonra sövecek ama bazılarının kafasında soru işareti bırakıp derin düşüncelere yönlendirdiysem ne mutlu bana.
    ···
   tümünü göster