/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +184 -16
    nasıl bir olaya şahit oldum anlatıcam size.

    Beyler inmeden şuku yada çüğünüzü verin uzun diye okuduktan sonra geri dönüp şukulamiyorsunuz amk

    Anlatacağım olay resimdeki gemide yaşanmıştır ifşa olmasın diye adını sildim

    Olay 2013 yılında mayıs ayının
    sonuna doğru gerçekleşti, o sırada 1981 model eski bir kuru yük gemisinde makine stajyeri olarak çalışıyordum.
    Ben 12-4 vardiyası tutuyordum denizci panpalarım varsa bilir en kötü vardiyadır, stajyer olduğum için tabi ki bu vardiyayı bana vermişlerdi.

    Öğütülmüş zeytin çekirdeğini Tunus tan alıp Yunanistan a boşaltmıştık Türkiye ye yük almaya gidiyorduk geminin her yeri kapkara zeytin tozuydu gemiciler, güverte stajyeri ve reis gemiyi temizliyordu 2. kaptanda başlarındaydı, 2,kaptan en kalitelisinden bir huur evladıydı hiç kimse sevmezdi. Ben sonra öğrendim gemiciyle reis 2. kaptanla atışmışlar temizlik sırasında bana gemici söyledi.
    Reiste çok sinirli bir insandı ama ben bir kötülüğünü görmemiştim.

    Yine sabaha karşı 12-4 vardiyasını almak için kalktım zaten uyuyamıyordum deniz dalgalıydı (hava var denilir) ben bir türlü havaya alışamamıştım, yüzümü yıkadım tulumumu giydim (gps den baktım bataman denilen bölgedeydik) doğru makine dairesine inip yağcıdan vardiyayı aldım.
    Gemide bir çarkçıbaşı(baş mühendis) birde 2.çarkçı vardı seyir sırasında bu ikisi 6şar saat vardiya tutuyorlardı. 12-4 tuttuğum için ikisiyle de vardiya tutmuş oluyordum zaten bunlar genelde makine dairesinde uyurlardı.

    Vardiyamın ortalarında çarkçıbaşı 2.çarkçıdan vardiyayı aldı, bu sırada gemi beşik gibi sallandığı için ben yarı baygınım cebimde bir top çöp poşeti var ara ara kusuyorum, ama güçlükle de olsa yapmam gereken kontrolleri yapmaya çalışıyorum, aradan bir saat falan geçti çarkçıbaşı el işaretiyle yanına çağırdı (sesini duymam pek mümkün değil 2000 beygirlik(gemide kw kullanılır) makinenin yanında duruyoruz) gittim yanına arada güverteye çık, hava al, iyi gelirdedi.

    Bende tamam dedim çıkarken bide sigara yaktım neyse çıktım yukarı kıç tarafa gittim baktım reisle gemici denize çuvalla bişey attılar, bir kaç çuval daha var ama ilk attıkları çuval kadar büyük değiller, selam verdim falan sonra sordum:
    B:ben R:reis

    B:Napıyorsunuz reis
    R:Raspa boyadan kalma çöplerle tahta parçalarını atıyoruz
    B:Bu saatte?
    R:Siz makine hurdalarını gündüz mü atıyorsunuz.

    Doğru söylüyordu bizde makine dairesindeki hurdaları gece vakti denize atmıştık süvari izin verirdi mecbur kalınınca atmaya normalde yasaktır büyük cezası vardır denize çöp atmanın, eyvallah dedim indim aşağı.
    Vardiyam bitti saat 4 te, gemi daha az sallanıyordu, hafif yağmur vardı kahvaltımı yaptım kamarama gidip kitap okudum, yattım falan sonra öğle yemeğine indim yemeğimi yerken olanları anlatıyorum.

    Süvari: S (Kaptana gemide süvari bey denilir) Güverte stajyeri: G

    S:Olum 2.kaptan nerde sabah kahvaltıya da gelmedi.
    G:Yağmur yağıyor ya hazır iş yokken istirahat ediyordur süvari bey (çağırası yok sevmiyor zaten oç yi)
    S:Git çağır gelirdi o hem vardiyası var
    Stajyer gitti bir süre sonra tekrar geldi kapıyı çaldım açmadı süvari bey bişeyde söylemedi dedi. Süvaride git köprü üstüne bak yoksa kapıyı aç gir süvari dedi dersin dedi. G.stajyeri tekrar gitti geldi köprü üstünde de yok odasında da yok süvari bey dedi.
    Süvari sesini yükselterek nasıl yok nerde bu adam dedi paniklediği belliydi ben gayet sakindim bu ana kadar.
    herkes kalksın gemiyi tepeden tırnağa arayın başımıza iş mi aldık yoksa durduk yere dedi

    Ben anladım tabi mevzuyu gemiciyle reisin attığı büyük çuvalda 2.kaptan vardı kesin neredeyse emindim bundan. maalesef tek tanıkta bendim kime söyleyecektim ? Nasıl kanıtlayacaktım?
    Ara ara reisin tuhaf bakışlarına maruz kaldım artık korkuyordum amk.


    gemideyken çektiğim birkaç foto






    buda 3. Köprü o sıralarda inşaatı devam ediyordu




    ilgilenen olursa ikinci partı atıcam şukularınızı esirgemeyin.
    ···
   tümünü göster