/i/Tespit

  1. 1.
    +7 -1
    Genelde 3-4 gibi yatarlar, bazı zamanlar olur ki havanın aydınlanmasına kadar gözlerine uyku inmez. Bu insanlar herkes gibi olmayı sevmezler, toplumun sıra dışılığında kendilerine bir yer bulmuşlardır...

    1. Gecenin sakinliğini severler. Çoğunluk uyuyorken şehir sadece onlara aitmiş gibi hissederler, o zaman diliminde kafa dinleme fırsatı bulurlar.

    2. Saatler 1'i gösterdiğinde, "daha erkenmiş" diye düşünüp sevinirler. Herkes günü bitirmişken onlar için güzel saatler daha yeni başlamıştır.

    3. O saatleri sevdikleri için, o değerli zamanı uykuyla ziyan etmek istemezler

    4. Mutsuzdurlar. Olur olmadık şeyleri kafalarına takarlar, gelecek kaygısını düşünmeden edemezler. Sadece kendisi hakkında değil, etrafındakilerden dünya sorunlarına kadar kafa yorarlar.

    5. Başını yastığa koyduklarında düşünceden düşünceye atlarlar. Olumsuz düşüncelerden vakit buldukça hayat üzerine, kendileri üzerine düşünürler ve gerçek kendisini tanıma fırsatı edinirler.

    6. Gün içindeki yoğunlukta fırsat bulamadıkları hayal kurma işçiliğini bu saatlerde bol bol yaparlar.

    7. Bu dünyaya bir kere geldiklerini bilirler, bu yüzden sistemin yat-kalk dediği saatlere boyun eğmek istemezler. Mümkün olduğunca istedikleri saatte yatıp kalkmaya çalışırlar.

    8. Bilimin de açıkladığı üzere geç saatlerde yatmayı sevenler daha zekidirler ve bu durumun farkındadırlar. Bir avantaj gibi dursa da bazı durumlarda dezavantajını yaşarlar.

    9. Hobilerini, işlerini bu saatlerde yaparlar, çünkü daha iyi konsantre olup daha üretken olurlar. Yazarlar, çizerler; ilham perileriyle içli dışlı olurlar.

    10. Bazen bu huylarına son vermeleri gerektiğini düşünüp, yarın itibariyle erken kalkmayı düşünseler de uyku düzenleri aynı şekilde devam eder.

    11. Geceyi sevmeleri dışında da bir sebep olabilir; işsiz olabilirler, aşk acısı çekiyor olabilirler. işte o zaman erkenden uyumak neredeyse imkansızdır. O gecenin sabahı olmak bilmez...

    12. Başını yastığa koyduklarında herkes gibi anında uyuyamazlar. Sağa dön, sola dön derken saatler akıp gider. Adeta geceleri yaşamak için yaratılmışlardır. Uykularının olduklarını bilseler de bir şekilde uykuya dalamazlar. Saat kaç olmuş diye baktıklarında vaktin ne kadar hızlı geçtiğine inanamazlar.

    [![image]( http://i.hizliresim.com/J3jjgB.jpg )]( http://hizliresim.com/J3jjgB )
    ···
   tümünü göster