/i/Okul

"Eğitim, kafayı geliştirmek demektir, belleği doldurmak değil."
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +3
    1- Üniversite sınavına çalışmak için çalışmaya alışık olman gerekiyor.
    2- Eğer okul hayatın boyunca sınavdan önceki günler hariç ders çalışmamışsan, Kendine hör gön böş sööt çölöşöcöm diye saçma sapan hedefler koyma.
    3- Zekan, konuyu bilip bilmemen, bunların hiç biri önemli değil. Son sınıfta normal iq nuz - yumurta sıkıştığı için- olağan iq nuzun 2 katı kadar artıyor.
    4- Zeka önemli değil dedik fakat Babadan gelme genetik olarak bir zeka faktörün yoksa, kendine saçma sapan tıp hedefleri koyma.
    5- ortalama bir zekadaki öğrenci, kendini gibse 40k nın altına düşemez.
    6- ilk öğrenmen gereken şey, ders çalışmak.
    7- 1 ayın ders çalışmayı öğrenmek, ders çalışırkenki vücudunun ve beyninin verdiği tepkileri öğrenmek. Kapasiteni ölçmek ve yatkınlığını öğrenmek ile geçecek.
    8- Türkiye'de her yıl üniversite sınavına yaklaşık 3m insan giriyor. Bunların içinden sen ilk 100k ya girmek için uğraşacaksın.
    9- Devlet, seni doğumundan itibaren, Seni bire bir anlamak yerine, seni andavallarla iç içe karıştırıp 17 yılın sonunda bir sınav ile süzgeçten geçirmeye çalışıyor.
    10- 12 yıllık aldığın bütün Eğitim, üniversite sınavı içindir.
    11- 12 yıllık eğitimin içinde, insan davranışları ve ahlaki konular ile ilgili hiç birşey öğrenmezsiniz.
    12- Devlet sizi küçük yaştan beri milliyetçi yapmaya çalışır çünkü vatana ve devlete sevginiz ne kadar fazla olursa devletin sizi sömürmesine o kadar az karşı çıkarsınız.
    13- Hayvan gibi ders çalışıp, Hayattan bütün beklentilerinizi kesip, Hiç bir şekilde eğlenmeyip - Çünkü eğlence moduyla, umutsuzca ders çalışma modu 180 derece farklıdır- Beyin hücrelerinizin yarısını kaybedip, 12 yıllık bütün eğitiminizi zütünüze sokmadıkça Bir tak olamazsınız.

    Sistem yanlış.
    Sisteme maruz kalacaksınız ve itiraz ettiğiniz taktirde sanayide işe başlayacaksınız.
    Sistemi içinize alıp 9 ay ölümcül bir umutsuzlukla, hayvanca, dehşet-ül vahşetçe- ızdırapsızca ders çalışmalısınız.
    ···
   tümünü göster