/i/Tespit

  1. 1.
    +158 -92
    Kürt tarihi 5.5 milyar yıl önce başlar. Güneşten kopan kürtler önceleri su buharı ve tozdan oluşmaktadır daha sonra 3.5 milyar yıl soğuyarak yoğunlaşırlar, daha sonra küçük bir su birikintisinde tek hücreli olarak hayata gözlerini açarlar. Daha sonra atmosferde ve sudaki oksijen değişimlerinden etkilenerek karaya çıkarlar.550 milyon yıl önce Kambriyen PAtlaması sonucu çok çeşitliliğe uğrarlar ırklara ayrılırlar ve dünyaya yayılırlar tüm dünyadaki halklar kürtlerden oluşmaktadır tüm medeniyetler ve dinler kürtlerin eseridir. tüm büyük imparatorluklarda tüm büyük buluşlarda onların parmağı vardır
    şimdi bazı cahiller diyecek ki neden bir kürt tarihi eser yok bir bakın şu dünyadaki tüm eserler kürtlerindir.ilk dinazoru(fred çakmaktaş)atı, kediyi, köpeği, kuzuyu ve tüm evcil hayvanları kürtler ehlileştirmiştir

    ilk dünynaın yuvarlak olduğunu, suyun kaldırma kuvvetini, uçağı, telefonu, telgrafı, atom bombasını da kürtler bulmuştur.
    dünyadaki tüm büyük filozof,din adamı, devlet adamı ve proflar da kürttür. dünyadaki tüm efsaneler kerem ile aslı, leyla ile mecnun, çomar ile süslü, sarkozy ve buruni aşk hikayeleri kürtlere aittir.

    aslında aborjinler de kürt asıllıdır. şöyle ki;ab(kürtçe su) jin/jın(kürtçe kadın) arada kalan or sonradan eklenmiş olmalı(söyleme kolaylığı açısından) dolayısıyla aborjin su kadını demektir,ve su yoluyla avustralya'ya gittikleri için bu adla anılmaktadır.(muhtemelen antik çağda dicle avustralya'ya kadar uzanıyordu)

    daha sonra dış saldıralardan kürtler iran'ın batısına türkiye'nin doğusuna, ırak'ın kuzeyine sıkıştırılmışlardır ve dünyayla bağlantıları kesilmiştir. böylece yaratıcı olan kürtler asimile edilmeye çalışılmış, dilleri, gelenekleri örf ve adetleri unutturulup oradaki dağlarda yaşamaya mecbur bırakılmışlardır.8300 kelime olan dillerini de farslar, araplar ve türkler bir araya gelipr bölüşmüşler ve bütün kurdukları devletleri ve tarihi eserleri bunlar sahiplenmiştir. geri kalan kürt eserleri de yağmur yağmış, fırtına çıkmış yok olmuştur.

    ünlü bir kürt filozof (bkz: ben yapmam devlet yapsın) diyerek dünyada yan gelip yatan halklara örnek olmuştur. tarlasını ekip biçme yerine dağlara çıkıp eşkiyalık yapmayı daha kolay görmüştür.

    dünyanın tüm dağlarında yaşayan insanlar da kürttür ispatı da sümercede kur dağ demektir ti de halk anldıbına gelir yani dağın halkı. dünyada kurulmuş içinde k,u,r,d,i,a,g,q,h,o,e,l harfleri geçemn tüm devletler kürttür.

    özet:küstah ingilziler, küçük pipili japonlar, büyük pipili zenciler, totoş fransızlar, ayyaş ruslar, barbar türkler, karı düşkünü araplar, şair farslar, kovboylar, mekgibalılar, yunanlar alayı kürttür beyler
    ( alıntıdır )
    ···
   tümünü göster