/i/Tespit

  1. 1.
    +222 -93
    Doğma büyüme bir izmirli olarak bu yazıyı yazıyorum. Öncelikle entrylerde çok fazla izmire sallayan veya gavat diyenler var. Adam izmire daha önceden 1 2 kere gelmiş ve ağzının salyaları akarak memleketine dönmüştür. Buna rağmen oturur izmir böyle gavat, izmirde babası kızıyla birlikte vurduyo falan. ilk olarak bunlar yanlış hocam. Otur iki dakika dinle sana anlatayım dilim döndüğünce.
    1) Türkiyede ne kadar eşcinsel varsa izmirde değildir. izmir de insanlar çomar olmadığı için bir insanın cinsel tercihini yargılamazlar ve eşcinsellerde kendilerini rahatça ifade eder. Yani merak etme senin şehrindede bi o kadar eşcinsel vardır. Ki ben bunu yazarken bile utanıyorum sanki eşcinsellik kötü bir şeymiş gibi kullanıyoruz diye. Neyse

    2)Kızlar starbuckstan çıkmazlar veya popüler cafe ve mekanlarda hep otururlar diye bir yargıda varmış. Buda yanlıştır. Sen orda görmek istediğini görüyosun diye starbucks dikkatini çekiyor. Emin ol ki senin şehrindede starbucksta takılan çok insan var. Ve izmirliler bir yerde oturmak için mekanın güzelliği popülaritesine fazla bakmazlar. Alsancakta çimlerin üstünde otururlar arkadaşlarıyla güzel deniz kokusu eşliğinde soğuk biralarını yudumlarlar. Çünkü izmirde çomarlar olmadığı için kimse onlara "sen niye halka açık yerde çimlere oturup alkol içiyorsun" demez abicim.

    3)izmirde herkes pelinsu ve berkecan değildir. izmire geldiğinde sen bilindik yerlerde zaman geçirdiğinden onları görüyorsun. En az senin şehrindede bu tiplerden var. Ve sen biraz izmiri gezersen delikanlı elemanlarada rastlarsın. Hani senin küpeli veya saçı uzun diye hor gördüğün çocuk senin yolda yanında kız arkadaşın varken 2 tane denyoyla tartışırken görürse senden önce ilk yumruğu o sallar. Bu şehirde haksızlığa ve saygısuzlığa yer yoktur.

    4)izmirde herkes gelenekten görenekten kopmuş insanlar değildir. insanlar burdada aile büyüklerini ziyarete gider burdada dedesinin anneannesinin elini öper. Ve gelenek görenek kavramlarının olması izmirdeki kızların giyinişini veya davranışını kısıtlamaz. Çünkü izmirde sokakta şortla veya mini etekle gezen bir bayana veya kıza hiçbir erkek çomarlar gibi ağzının suyu akarak bakmaz. Çünkü izmirde kadın cinsi sadece bir et parçası olarak görülmez.

    5)izmirde herkes ateist, deist veya başka dine inanan insanlar değildir. Ha diyelimki bu dediklerimizden birisi ne fark edicek. izmir özgür bir şehirdir ve insanlar yaşamın en önemli değerini sorgulayacak özgürlüğü kendisinde bulur. Çomarlık yapmaz. Gidipte ben müslümanım deyip her gece 2 şişe bira içip, haftasonu pavyona karıya gidip ben müslümanım demez çomarlar gibi. Adam oturur düşünür bir sonuca gelir. Kendi düşüncesine en uygun olanı seçer. Çünkü izmirde kimse karşısındaki insanın dinine bakarak onu yargılamaz.

    6)izmirde kimse gösteriş meraklısı veya egoist değildir. Çünkü adam bu ve bunun gibi kendini tatmin etme şeylerini üstünden çoktan atmıştır. Adam sadece ekonomik durumu yüksek diye iyi giyimli, altında iyi arabası var diye bu adam gösteriş meraklısı olmaz. Ve izmire egoist diyen çomar cebinde iki kuruş olunca bir jack daniels alıp facebookta zamanında profil fotoğrafı bile yapmıştır.

    7)izmirde erkekler aldatılınca vurdumduymaz bir tavır sergilemez. Denemek isterseniz bi gelin birinin manitasına yürüyün demek istediğimi az çok anlarsın. Kızlarda sandığınız gibi öyle her bulduğu erkeğin kucağına atlamazlar. Ha böyle olanları yok mu var. Ama bu senin şehrindede var. Sen sadece evde oturup entry girdiğin için bunları görmüyorsun. izmirdeki kızlar karşısındaki erkeğin dış görünüşünden daha çok onun düşünce yapısı ve kişiliğine bakar.

    8)Aile kavrdıbının ne olduğunu izmirlilerde bilir. Sen annenin yanında evde küfür ederken veya arkadaşınla bağrış çağrış evde muhabbet edip küfürleri edebiliyorken izmir de insanlar bunu yapmaz. Adam annesinin yanındada küfür edemez. Bu korktuğundan değil duyduğu saygıdandır. Aileler kızlarının akşam saatleri dışarı çıkmasına izin verir çünkü izmirli kızlar diğer çomar kızlar gibi evde zorla tutularak yetiştirilmediği için gece dışarı çıktığında zütü başı dağıtmaz.

    9) izmirde erkekler diğer erkeklerden farklı sevmez. Sevdiği kızı her yerde paylaşmaz. Çünkü izmirde iki sevgilinin birlikte olması ayıp gözüyle bakılmaz. Ve adam için kız arkadaşıyla yaptıkları övünülcek bir şey değildir. Anlatma gereği bile duymaz. izmirdeki erkeklerin tam tersi gavat olduğunu düşünen çomarlar ise bir kızın elini tutar çavuşu hemen havalanır ve akşdıbına arkadaşlarına bu hikayeyi abartarak anlatır. Yok şöyle girdi yok şu pozisyona aldım diye. Çomara çünkü bir kızın elini tutmak bile fazla geliyor.

    10)izmirde insanlar yoksulluğa karşı vurdum duymaz değildir. Sokakta birini gördüklerinde veya ufak bir çocuk gördüklerinde ondan mendil alırlar ve oarasını öderler. Sonra "benim mendilim varmış abicim bu mendili al sen başkasına satarsın" derler. Sırf çocuğun eline direk dileniyomuş gibi para vermemek için. Bu sade verdiğim küçük bir detaydı. Haberlere bakarsanız en yakın zamanda olanı söyleyeyim izmirde gençler pazarda sokağa atılan sebze meyvelerin sağlamlarını seçip durumu olmayan insanlara verirler. Çomarlar gibi birine yardım edip bunu tüm aleme duyurmazlar.

    11)izmirde erkekler baba parasıyla altlarına bmw alıp havaya girmezler. Kendilerini kral zannetmezler. Her kıza arabası var diye atlıycağını düşünmez. Bunun nedenide izmirde bir bmw sürmek fazla lüks değildir. Çünkü insanlar çomar zihniyetli olmadığı için hayatlarında her zaman yeniliğe açıktır. Ve bu yeniliklerle hayatları olabildiğince başarılarla doludur. Bu yüzdende ekonomik durum yüksektir. Kimse kimsenin altında bmw var diye ona hayranlıkla bakmaz.

    12)izmirde erkeklerin yarısından fazlası küpeli falan değildir. Küpeli olanlarda vardır. Asıl şey şu küpe takmak utan verici veya ayıp bir olay mı? Eminimki çoğu çomar sırf daha fazla kıza atlayacağını düşündüğü için lise yıllarında babalarına ağlarlar kulağını deldirmek için. Ha babası ne der bilemem izin vermeyebilir. Adamın yetiştirilme tarzıyla alakalı bir şeydir. Ona lafım yoktur. Ama çomar oğlu sonra ne yapar babası izin vermedi ya hemen ulan küpe ne vurduyon mu sen, erkek adam küpe mi takar diye millete sallar durur.
    Buda böyle bilinsin hadi eyv beyler seviliyonuz.
    ···
   tümünü göster