/i/Devlet

  1. 1.
    +29 -15
    1-Hilafet meselesi atatürk'ün kaldırdığı tartışılır ve arapların iHANETiNE inanmayan islamcıların YENi SÖYLEMiDiR.

    2-Osmanlı sevr antlaşmasıyla kendi can güvenliğini alarak ülkenin itilaf devletlerinin kendi aralarında bölüşmesine izin verdi.

    3-Atatürk ezanı kaldırmamıştır. Ezan sadece yeni gelen anlaşılması kolay olan sade dil ile yeni neslin ezanı anlaması için türkçeleştirmiştir.1941'de ismet inönü kaldırmıştır.

    4-Genel evler olmasa... Şimdi bile tecavüz olayları bu kadar fazlayken. Eğer genel ev olmasaydı bizim milletimiz böyle bişeyin olmasını isterdi tecavüz olaylarının önüne geçilmesi için.

    5-Ayasofya geçmişi ve hatıraları çok eskilere dayanan bir yapıttır Fatih Sultan Mehmet orayı fethederek büyük bir iş yaptı doğru ama orayı cami yaparak yapıtın tarihinide sildi... Ancak 1935'de müze olduktan sonra Ayasofyanın tarihi sergilendi. Yani hem hristiyanların bıraktıkları Romalılardan kalanlar ve müslümanlardan kalanlar... Bu kadar başka yerlere çekilmesine gerek yoktu!

    6-Allah allahhhh seni tutan mı var gardaş burası özgür bir ülke sen tak türbanı gez gir simsiyah kıyafetlerin içine. Sana resmi olarak laf söyleyen olursa gel beni bul

    7-Olayın aslı yanlış tercüme edilmiş bir ayet için ayeti eleştiriyor. Ayrıca olayı birkaç gün öyle üstünde durarak bas bas bağırarak değil bir defa diyor ve yine olay oluyor çünkü açığını arıyorlar

    8- "Hünerleri olmadığı için ölülerle ve Cumhuriyetin kuruluş dönemindeki insanlar ile de uğraşıyorlar."Rize olayında bütün şehir değil sadece ayaklanmanın olduğu bölge bombalanmıştır.Şapka inkılabını kendilerine siper ederek vergi kaçırmaya çalışanlar yüzünden bombalanmıştır. Devlet ne ile uğraşıyo adamlar vergi kaçırmaya çalışıyordu. Gerçi onlarda kendilerince haklılar vergiler bunca rakip devlet karşımızda olduğu için bayağı yüksekti.Ama bunun sonucu hırsızlık yapmak olmamalıydı.

    Dersim olayı ise hem bağımsızlık karşıtlarının sürekli olarak her fırsatta ayaklanması ve vergi kaçakçılığından dolayı bombalanmasına neden olmuştur...

    ATATÜRK NEDEN SEViLMiYOR... BÜYÜK iŞLER SORUMLULUK iSTER.VE YANLIŞ OLAN HER ŞEY SORUMLU KiŞi YÜZÜNDEN iYi iŞLER iSE SORUMLU KiŞiNiN SORUMLULUĞUNU ÜSTLENDiĞi iNSANLAR SAYESiNDE OLMUŞ DENiR... BU DÜNYANIN HER YERiNDE BÖYLEDiR.
    ···
   tümünü göster