/i/Devlet

  1. 26.
    +4
    Cevap veriyorum : tabi ki 2020 ye kadar olacaklar olur.
    ···
    1. 1.
      +8 -5
      kardes helal et,

      15 temmuzda yapilan bir askeri darbeydi. buna kalkisma vs diye isim takmalarinin sebebi, hukumetin halkin gozunde gucsuz gorunmesini onlemek. olana darbe demek icin butun ordunun destek vermesi sart degil. turkiye tarihinde cok daha az sayida askerle ve cok daha dusuk rutbeli subaylarla basarili olmus darbeler vardir. alpaslan turkesin icinde oldugu, ve adnan menderesin asildigi darbe bunlardan biridir.

      olaylarin icinde amerikanin parmagi olup olmadigina gelince kime ne faydasi olduguna bakmak gerekiyor. 1 amerikanin turkiyede olacak bir darbeden cikari var mi? yok. 2 yapilan darbe girisimi icin amerikeya ihtiyac var mi? yok. demek ki amerikanin bu isin icinde oldugunu dusunmek sacmalik olur. eskiden bazi darbelere destek verdigi dogrudur ama o zamanlar soguk savas yillariydi, turkiyede sol yukselisteydi ve komunizm tehlikesi vardi. bugun boyle bi durum sozkonusu degil.

      turkiyede devlet kurumlari, kendi beceriksizliklerini gizlemek icin, bol bol isin arkasinda gizli ve guclu ortaklarin oldugunu soyler. amerika der, ust akil der, birileri der. amac ugrasilan sorunun aslinda gorundugunden cok zor oldugu algisi yaratarak kendi beceriksizligini kamufle etmektir. turkiyede cok ise yarar bu taktik.

      darbeyi neden hukumet planlamadi, cunku hukumetin ordunun icinde darbe yapacak, ya da boyle bi plani gizli tutacak kadar kendine bagli unsurlari yok. cemaatin var.

      lozan meselesine gelince, kabullenememe sebepleri lozanin ataturk'un bibasarisi olmasi. gencliginden beri ataturke her gun soven bir ortamdan geldikleri icin, ama bi taraftan da ataturkun kurdugu ulkede hukumet olduklari icin, arada dokunduruyorlar ataturke. ataturke neden dusman olduklarini soylememe gerek yok sanirim, arapca harfler, dindar olmamasi, laiklk vs.

      dexer buyuk ortadogu projesinin esbaskani degil, cunku o proje uygulanamaz oldugu icin rafa kaldirildi es baskani felan da kalmadi.

      ingiliz askerleri turkiyeyi isgal edemez, cunku bu uluslararasi hukuka aykiri.
      ···
    2. 2.
      +2
      Bakın bu adam mantıklı konuşuyor dinleyin bunu
      ···
   tümünü göster