/i/Sağlık

sağlık ile alakalı her şeyin sorulup paylaşılacağı yer
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +44 -3
    Beyler başlıklarımdan beni az çok tanır oldunuz. Önceki maske tarifimden sonra çok fazla sivilce sorunu için maske isteyen yada tavsiye beklediğini söyleyen mesaj geldi. Bende hepsine tek tek aynı mesajları atmak yerine böyle bir başlık açıp bilen bilmeyen herkesin faydalanmasını istedim.

    Beyler. Kullandığımız kremlerin bir çoğunda yumurta akı yada gül suyu gibi maddeler kullanılır. Şimdi tariflerini vericeğim maskelerde sivilcelerinize ve yüzünüze faydalı olacak, cildinizi besleyecek , sivilceleri kurutup izlerini yok etmeyi sağlayacak inşallah. Ve şunu da söylemeden edemiycem. Halk arasında yaygın bi görüş maden suyunun sivilceleri kuruttuğunu iyi geldiğini falan söyler. Bu nedenle bi çok arkadaşım lisedeyken yüzünü maden suyuyla falan yıkadı. Çocuğun yüzü yıllardır mayın tarlası gibi. Sivilceler belli bi süre sonra kendiliğinden geçti ama. Maden suyunun verdiği tahribatla yüzü delik deşik oldu fredinin kabusu gibi geziyo sokakta. Yapmayın her duyduğunuzu mutlaka araştırın. Ha benim dediklerim içinde isteyen varsa araştırıp bakabilir. Bende araştırıp güvendiğim tarifleri sizlerle paylaşıyorum.

    Sivilce ve akneler için özellikle verebileceğim en etkin maske tarifi limon maskesidir. Ha unutmadan verdiğim bütün maskeleri haftada hergün falan uygulamaya kalkmayın. haftada 2 günü aşmasın maskeler. hergün bi tanesini de denemeyin. haftada 2 kereyi aşmasın kesinlikle. diğer canlı hücreleri de etkilersiniz. kaş yapıyım derken göz çıkarmayın.

    1-Limon Maskesi :
    1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 çorba kaşığı balı ocağa koyup karıştırarak kaynatın. Bi süre bu şekilde kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumasını bekleyin. yüzünüze sürülebilecek kadar soğuduktan sonra yüzünüze sürün. sonra bi 15-20 dakika bekleyin. kalsın yüzünüzde. daha sonra ılık suyla temizleyebilirsiniz.

    2-Gül suyu maskesi

    1 yemek kaşığı gül suyu ve 1 yemek kaşığı bal ile yapılan bu maskede gül suyunu halis gül suyu olmasına dikkat edin. biraz araştırırsanız aktarda yada markette bulabilirsiniz. o normal kandillerde falan satılan gül sularından değil. dikkat edin. halis gül suyunun hafif acımsı bi tadı olur. diğerlerinden kendini ayırır. farkettirir yani illaki farkedersiniz. halis gül suyu olmasına dikkat edin. Malzemeleri karıştırarak maskenizi hazırlayın. tam maske kıvdıbına geldiğinde yüzünüze sürüp bi 10-15 dakika gene kalsın yüzünüzde. daha sonra ılık su ile temizleyebilirsiniz.

    Benim en çok tavsiye edebileceğim 2 maske bunlar. Fakat şimdi internette biraz daha araştırdım ama. Limonlu kil maskesi diye bişey buldum. Yaptığım kil maskesine benzer bi tarifi var ama. Daha önce hiç denemedim o yüzden bunun hakkında vay efendim süper olur müthiş olur falan diyemem ama. Gene de yazayım. Ha ters bi durum yok illaki faydalı olur ama dediğim gibi bu maskeyi denemedim daha önce.

    3-Limonlu Kil Maskesi :

    1 yumurta akı , 1 çay kaşığı taze limon suyu , 1 tatlı kaşığı kil (Yeşil yada beyaz farketmez) 6-7 damla da çay ağacı yağı.

    Malzemeler korkutmasın bi çoğunu klagib bi aktarcı da rahatlıkla bulabilirsiniz. ve hepsinin maliyeti 5 lirayı geçmez. Yumurtanın akını bi kaseye alıp limon suyu ile karıştırmaya başlayın. daha sonra bu karışıma azar azar kili katarak karıştırmaya devam edin. kil tamamen bitip iyice karıştırdıktan sonra (içinde topak kalmamasına dikkat edin) çay ağacı yağını da ilave edip bi süre daha karıştırıp maskenizi tamamlayın. Sonra yüzünüze sürüp 15-20 dakika kadar bekleyin. Sonra bol ve ılık su ile maskeyi temizleyip bi nemlendirici krem sürün yüzünüze. Nemlendirici kremlere dikkat edin. Nemlendirici olmasına özen gösterin. Ve cilt kremi olduğundan emin olun. Bazıları el ayak kremi vücut kremi saç kremi olduğuna bakmaksızın alıp direk yapıştırıyo yüzüne. sonra niye olmadı yüzüm pamuk gibi. olmaz tabi. Zarar verirsin durduk yere. Tahriş edersin. Alerji olur yüzün her tarafından tak çıkar sonra uğraşırsın.

    Beyler son maskeyi dediğim gibi denemedim. Ama korkmayın içinde zarar verici bi madde yok. Zaten kil cilt bakımı açısından fazla yağları alıp yağ dengesini koruduğu için ve içinde çok fazla yararlı mineral barındırdığı için cilt bakımı için özellikle on numara bi malzeme. Limon ve yumurta akı da keza aynı şekilde. Yumurta protein bakımından limonda içerdiği c vitamini ve asit bakımından. Çay ağacı yağını daha önce duydum ama maske yapımında hiç kullanmamıştım. Dediğim gibi.

    Şimdilik elimden gelen aklımda olanlar bunlar. Başka bir sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin yardım etmeye çalışırım her konuda. Maskeyi yapan arkadaşlar yorumlarını ve görüşlerini yada hoşlarına gitmezse şikayetlerini başlık altında yazabilirlerse çok memnun olurum. Herşeye tak atıp çamurlayan bebelere yada güvenemeyip yapsam mı ki diye tereddütte kalan arkadaşlar açısından. Faydalı olacaktır. Sağlıcakla kalın *

    Edit: olum bu ne lan 12 şukuyla başlık trende girdi diyo sözlük. Ciddi mi bu? Trend olayı bu mu? ciddi olamaz amk.
    ···
   tümünü göster