/i/İş Güç

İŞLER GÜÇLER
  1. 1.
    0
    sorun kişisel değil ilkesel

    o işyerine oturtmak istediğim sisteme uymayan adamı istemem ben
    sonuçta ben üstlerime o adamın yaptığı iş üzerinden hesap veriyorum
    ve ay sonu maaşımı o adamın gösterdiği performans üzerinden alıyorum.
    ···
    1. 1.
      0
      iyi bir yöneticiysen eğer (ki yönetici olmuşsun iyi ol bi zahmet) sisteme oturtacaksın. bunu nasıl yapacağına gelince yönetici olduğun halde bunu bilmiyorsan aslında o pozisyonu da hakettiğin söylenemez. hadi ki zekanı kullanamadın adamı sisteme uyduramadın hesap verirken o adamın açıklarını üstlerine sunmayı bilmiyorsan yine ben senin yöneticiliğini eleştiririm kusura bakma.
      son kısma gelince sorun çözemeyip insanları yönetemediğin için performansına göre maaşının sıfır olması lazım.
      özet: seni yönetici yapanın anasını gibeyim
      ···
    2. 2.
      0
      yukarıda yazdıkların eğer geri kalan 14 çalışan için de geçerli olsaydı kabul edilebilirdi. fakat 14 tane çalışan memnunken benden ve verilen işlerini doğru düzgün yapıyorken sadece bir adamın işini yapmaması beni kötü yönetici yapıyorsa bir şey demiyorum.

      adam da hiç bir problem yok, ben problemliyim

      adam iyi çalışan ben kötü işverenim

      ok kib bye
      ···
    3. 3.
      0
      olayı anlamıyorsun ne yazık ki. bu adam işini yapmıyorsa bunu müdüre neden göstermiyorsun? kendini sevdirmesi değil senin sadece maaşın için o adamın açıklarını kapatıyor olman buna sebep. 1 ay maaşını o adamın yaptığı hatadan dolayı ekgib almayı göze alırsan müdür bazı şeylerin yolunda gitmediğini anlayıp sana soracak. o zaman sisteminde uyumsuz elemandan dolayı kendinin de zor duruma düştüğünü anlatıp açık kapatmaktan yorulduğunu ve artık eleman hakkında sorunları kabullenmesi gerektiğini onun gözüne sok. ayrıca umarım çirkeflikle değil zekanla halledeceğin uzun ömürlü bir iş hayatın olur.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster