/i/İnanç

İnanç
  1. 76.
    +4 -1
    Helal et

    1- Sana kısacası şöyle bir soru sorayım Allah senin zina yapacağını biliyor ama senin yapmana izin vermiyor nasıl olsa yapacak diye seni cehenneme yolluyor sen bunu kabul edermisin yapacağın ama yapmadığın bir şeyin cezasını çekmek? belki ben yapmayacaktım diyecektin?

    2- Allah bütün her şeye karışsaydı o zaman dünyayı yaratmazdı burada hepimiz sınavdayız eğer Allah isterse şeytanı yok eder ve herkesin kalbini peygamber kalbi gibi temiz kılar fakat o zaman sence bir sınavda olur musun? zaten direk cennetlik olursun ve dünyaya da gerek kalmaz. Allah çok sabırlıdır burada yaptığın her şeyin cezasını orada çekeceksin.

    3-Allah her şeyi aynı zamanda insanlar için yaratmıştırda. Şöyle düşün baban ve annen seni doğurtuyor ve senden saygı bekliyorlar Allah seni yaratıyor sana can veriyor ve bunun karşılığında senden günün ufak bir kısmında şükür etmeni istiyor çok mu yani? Düşünsene senin hiç olmadığını yoksun yani.. Düşünemiyorsun bile değil mi?

    4-Zaten sınav bu seçme yeteneğin var istersen o kızı gibmeyi seçersin istemezsen seçmezsin eğer seçersen bu dünyada 10 dk zevkini çıkarırsın eğer seçmezsen öbür dünyayı kurtarırsın bir şey seçilmesi isteniyor ama seçim sana kalmış.

    5- Bu konu da kesin bir şey yok bildiğim kadarıyla o yüzden bir şey diyemeceğim
    ···
    1. 1.
      +1
      Atayiz oldum oç mutlu musun
      ···
    2. 2.
      0
      Hocam 5. Şu şekilde yorumlanabilir
      Hz.Adem ve Havva ilk insanlardı ama daha sonra insanlar yaratıldı Hz.Adem erkek topluluğu Hz.Havva bayan topluluğu oldu kardeş kardeşe diye bişey ilk defa duydum ben
      ···
   tümünü göster