/i/Kız Meselesi

  1. 1.
    +360 -21
    Sizlere kızların gençlikte bin, o çocuğu erkekleri tercih ettiğini, yaş ilerledikçe efendi erkeklere yöneldiklerini söylemişlerdir.

    Ancak size bununla ilgili bir hikaye anlatacağım:
    MÖ 280 ve MÖ 279yıllarında Grek kolonisi Tarentum Kralı Pirus Roma'ya saldırır ve ne pahasına olursa olsun savaşı kazanmak için her şeyini feda eder. Sonunda Pirus, savaşı kazanır; ancak 50 filin desteklediği ordusunun tamdıbını kaybeder. Savaşı kazanmıştır, ama yanında koskoca ordudan arta kalan üç-beş sefilden fazlası kalmamıştır. Pirus’un bu zaferin ardından “Tanrım, bir daha böyle bir zafer verme” dediği söylenir. Pirus Zaferi aslında yenilmeye mahkûm galibiyetleri anlatmak için kullanılır. Bu olaya atfen, benzer şekilde kazanılan savaşlara Pirus zaferi denir. (kaynak: Mustafa Özbek, Başkent Üniversitesi Sh.: 27)

    Yani siz er ya da geç birini kazanırsınız ama gençliğin en dolu yıllarını yaşayacak, derdinizi, kederinizi, hatta ergen triplerinizi paylaşacağınız biri olmadı. Ret cevabı ala ala, terkedilmeyi, oynanmayı sindire sindire yani sonunda gibile gibile(seven gibilir) doğru(!) kızı buldunuz yaşınız da bir hayli ilerledi ancak bulduğunuz kız sizden önce kaç kişiye elletti?
    Elin bini geldi baklavanın ortasını, karpuzun ortasını en tatlı yerini yedi, kenarları-kabukları size kaldı.
    Siz Sevdiğinizi söylemeye çekinirken, bir köşede oturup Müslüm Gürses şarkıları dinlerken o elin biniyle gününü gün etti. Siz azmettiniz yalnızlığın verdiği gayretle işinize, okulunuza sarıldınız, her gece yalnızlık türküleri söylediniz.
    Derken, binlerden ağzı yanan kızlar, sizi işinde kariyer yapmış, akademik kariyer yapmış olarak buldu ve sizin onlara aşık olmanızı istedi.
    -Yok öyle yağma, bize ergenlikte, liselilikte, sevgi nedir? aşk nedir? kimse öğretmedi ki birine sevgi gösterip, aşk besleyelim

    Başa dönersek yukarıda değindiğim, Pirus Zaferi gibi siz belki birinin aşkını, sevgisini kazandınız ama Allah kimseye böyle zafer yaşatmasın.

    Soruyorum şimdi size panpalar, siz ileride hakettiğiniz başarıyı elde edince peşinizden koşan kızlara yüz verecek misiniz?
    ···
   tümünü göster