/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +41 -6
    Gaybı Allah’ n bildirmesiyle bilen ve tüm ilmini yine Allah’dan alan, dolayısıyla yanılma payı olmayan, yaptığı, söylediği, tavsiye ettiği her şeyde hikmet ve isabet bulunan Peygamber Efendimiz’in inceliklerle dolu bazı sünnetlerinin keşfedilmiş bilimsel açıklamaları

    1.Yemeğe Tuz ile Başlamak

    Yemeğe tuz ile başlanırsa beyin tarafından gönderilen bir uyarı sayesinde midede mukus sıvısı salgılanmaya başlar. Bu mukus sindirimi kolaylaştırıcı bir tabaka oluşturur ve midenin sindirime hazırlıksız yakalanmamasını ve dolayısıyla yorulmamasını sağlar.

    2-Suyu Oturarak Ve Üç Yudumda içmek

    Bu şekilde içilen su, dil ve ağız bölgesinde daha fazla duraksar ve tükürük bezleri için gerekli suyun emilimini artırır. Böylece anti bakteriyel ve antioksidan etkiye sahip olan tükürüğün salgılanması artarak ağız ve diş sağlığına katkıda bulunur.

    3- Uyurken Sağ Tarafa Dönüp Yatmak

    Kalbin üzerine yani sola yatıldığında, kalp sıkışır, ağrır ve rahat çalışması engellenir. Sağ tarafa doğru yatılması kardiyovasküler sistemimizin çok daha iyi çalışmasını ve kalbimizin yeni günün temposuna çok daha dingin ve kolay bir şekilde ayak uydurmasını sağlar.

    4- Banyo Yaptıktan Sonra Ayaklara Soğuk Su Dökmek

    Böylelikle kan dolaşımımız hızlanıyor ve sıcak sudan dolayı genleşmiş damarlarımız içindeki kanın aktivasyonu artıyor. Yani tansiyonumuz düşmüyor ve savunma mekanizmamız güçleniyor.

    5- Yemeği Sıcakken Yemek

    Sıcak yemek yemekten sakının! Suyuti

    Sıcak yemekten de ne diye sakınalım şimdi? demiş olabilirsiniz. Ama ben de size alemlere rahmet peygamberi böyle dediyse, bir hikmeti mutlaka vardır derim. Sonra da şöyle devam ederim ;

    Yemekleri çok sıcak yemek, mide kanseri riskini 3.3 oranında artırıyor.

    “Sünnetimi (yaşam tarzımı) yaşatan beni sevmiş olur, beni seven de cennette benimle beraberdir.” Tirmizi ilim 16
    ···
   tümünü göster