/i/Tespit

  1. 1.
    +32 -9
    dünyanın en büyük yalanıdır lan bu.

    gelişmekte olan ülke: gelişmemiş sığırlarsınız ama siz yine de kendinizi o kadar kötü hissetmeyin demenin kibarcası.

    bu jargonu kim bulduysa tebrik etmek lazım.

    işin gavurcası - developing countries - olmakla birlikte, yüksek gibişkenlik oranına (nüfusa) sahip ama dünya üzerinde ne bilimsel ne kültürel ne de sanatsal hiç bir gibimi beceremeyen ülkelere deniyor. deniyor ki bu ülkelerdeki çoğunluğu cahil olan züt kılları egonomi çoh iyi diyebilsin.

    dünyada cehalet denen kavram mutlaka her yerde var. yalnız cehaletin bu kadar prim yaptığı ve gurur kaynağı olduğu başka ülke görmedim ben amk. entel diye taşşak geçilir lan bizde okumuşla, bilge adam-çocuklarla. kızlar matematik fen dehalarına değil, kolunda santimlerce jilet olana bakarlar.

    zaman bir yerlerde kırıldı. Atatürk gibi bir adam geldi ve ülkenin geleceğini topyekün değiştirdi. sonra zaman bir yerlerde daha kırıldı ve milyonlarca huur çocuğu ülkenin anasını gibmekle meşgul.

    ülkenin zengini tel çitlerle çevrili sitede, güvenlikle ayırınca havuzunu gelişmiş zannetti kendini. hele yanında gecekondudaki çocuğuna süt alırken ucuzunu arayan adamı gördükçe iyice kabardı göğsü.

    bu süreçte batı bize - gelişmekte olan ülke - dedi. cibuti de gelişmekte olan ülke. halkına sorsan egonomisi pek iyi gidiyor. cibuti amk cibuti.

    gençliğimizde sorularını çözmek için zütümüzü yırttığımız, ufacık bütçesiyle bilim yapmaya çalışan Tübitak'ın başına hayvanat bahçesi müdür koy, tabi papaz eriğini imam eriğine çeviren icat yapacak. ne olacaktı amk.

    dünyaya hiçbir şey vermiyoruz arkadaşlar. bir sanat anlayışımız, doğru düzgün bir spor alt yapımız, mevcut tarih ve kültürü koruyuşumuz ve sunumumuz sıfırın altında. bilime zaten hiç girmiyorum.

    dünyanın göbeği, en büyük yaşanmışlık ve kültür hazinesi olan istanbul'u koyduğumuz hale bak. 25 senede ağzından Allah ekgib olmayan Belediye Başkanları anasını belledi şehrin. Hiç öyle duygusal olmayın. Şu anda istanbul'dan güzel 100 den fazla avrupa şehri var. istanbul en kötü Avrupa ülkesinin bile elinde olsa bambaşka bir yer olurdu.

    boy versek ölürüz, böyle gelişimin amk.
    ···
   tümünü göster