/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +12 -103
    bunu cugulayın okuyacam
    edit; vur dedik öldürdünüz olum yeter ilk defa bu kadar çok çuğu aldım tşk bi dakka hayır hikaye yazıncada almıştım
    ···
    1. 1.
      0
      EŞŞEĞiN gibiNDEN DOLAYI
      ···
      1. 1.
        +1
        dünün rusya düşmanı bugünün moskof binleri şukuya çökmüş sizin hayatınızı gibeyim nerde lan o uçak düştüğünde yaptığınız artistlik
        ···
    2. 2.
      +7 -5
      Öncelikle komünist değilim ve asla olmam.
      -Rusya da komunist degil, o is doksanlarin basinda Yeltsin tanklarin uzerine cikip darbeyi onlediginde halledildi.

      Bu başlığı açmamdaki sebep ana babasından siyaset öğrenen veledlere biraz ders vermek.
      -Cok bisey bildigini sanmiyorum, bence ders alarak basla;

      Öncelikle dünya 2 kutuba ayrılmıştır. Rusya ve Amerika.
      -Bugun dunya kuresellesmistir, kutuba ayrilmak diye bisey yok. Insanlarin ihtiyaclari cesitlendikce ekonominin kurellesme durumu hasil oldu ve siyaset tamamen ekonominin emrine girdi.

      Rusya kutubundaki ülkeler
      Rusya : Ekonomisi Avrupa'ya sattigi gaza baglidir. Avrupaya gaz satmadan bir sene bile gecinemez.
      Çin: Ekonomisi sanayi ve tarim uzerinedir ve en buyuk musterisi ABD, AB ulkeleridir. Oyle ki 2008 yilinda Avrupa'daki ekonomik kriz neticesinde binlerce fabrika kapisina kilit vurdu.
      iran: Son yillarda karsi devrim ihtimali artmaya basladigi icin molla yonetimi birbiri ardina reformlar yapiyor. Hatta dunya kupasina bile katildilar. Yani Iran bile kabugunu kirmaya calisiyor.
      Kuzey Kore: Bunlarin nasil bi manyak oldugu, belli. Cin gibi bir polis devleti bile Kuzey Koreyi asiri otoriter oldugu icin uyardi.

      Amerika kutubundakilerde avrupa nato falan işte.
      -Bunu gec, ne oldugu ortada.

      Evet beyler neden mi Rusyaya yaklaşmalıyız.
      -Ulkeler sadece ortak bir menfaat cercevesine birbirine yaklasir. Ulkeler kahvede oturan bir grup insan degildir.

      Bakın nato ülkesiyiz ve müttefiğimiz olduğunu idda eden Amerika Almanya vb. ülkeler Pkk Pyd ve Ypg gibi Türkiyenin başına bela olan terör örgütlerinin bir numaralı silah mühimmat ve para kaynaklarıdır.
      -Bunu ispat eden en ufak bir delil olsa, o ulkeler yargilanip dunya tazminat oderler. Hukumetler terorun arkasinda bu ulkelerin oldugunu soyleyerek kendi beceriksizligini ortmeye calisirken elle tutulur bir belge, para akisi, itirafci veya herhangi bi delil one surememekteler.

      Pkk nın elinde son model Alman ve Amerikan silahları yakalanmıştır.Ve bu ülkelerden bi açıklama gelmemiştir.
      -Pkk'nin elinde tabi ki ya alman, fransiz, amerikan veya rus silahi olacak. Dunyadaki en buyuk silah ureticileri bu ulkelerde ve uretilen silahlar bircok farkli kanal uzrinden bircok yere satiliyor. Ona bakarsan ABD ve NATO askerleri de Irak'ta Afganistan'da, Mali'de, Suriye'de kendi ulkelerinin yapimi silahlarla olduruluyor.

      Avrupanın her ülkesinin göbeğinde pkk çadırları açılıp yardım toplanıyo ve müttefiklerimiz buna göz yumuyo.
      -Avrupa sadece anayasasi geregi, gosteri yapmak isteyen herkese izin veriyor. Ulkuculer de cadir kurmak isterse, onlara da izin vermek zorundalar.

      Ve tekrardan müttefiğimiz olduğunu idda Amerika darbenin olmasındaki en büyük etkendir.Ve darbenin önüne halk geçip engelleyince darbeden sonra pkk ülkemizde iyice azıtıp canlı bombalar olsun askerlerimize yapılan saldırılar olsun iyice alçaklaşmıştır.
      -Yanlis da olsa bir mantik bulamadim, o yuzden aciklama getiremeyecegim. Bir sizofrenin sayiklamalarina benziyor diyelim ve gecelim.

      Ki zaten başımıza Kürt sorununuda bu emparyalistler bela etmiştir. Yani nato ve Avrupa bizim dostumuz değildir.
      -Ulkeler insan degildir, ulkeler dost olmaz. Sadece ortak bir menfaat cercevesinde hareket ederler. Ornek Tayyip Esad -> Tayyip Esed.

      Şimdi diyeceksiniz neden rusyanın yanında olalım nası güvenicez onlara diye soracaksınız.
      -Ulkeler insan degildir, ulkeler guvenmez guvenilmez. Yuz kere ayni seyi soyledim. Ayrica asil guvenilirligi tartisilacak ulke esaddan esed yapan ulkedir.

      Öncelikle irana bakın.Pkk bi eylem bile yapamamaktadır nedeni ise iranın tuttuğunu asmasıdır.
      -Iran'da da ayrilikci kurtlerin kurdugu PJAK kamplara sahiptir, surekli eylem yaparlar, hatta gecen sene bir generali oldurmuslerdi.

      Ve iran Rusya müttefiğidir. Rusyanın yanında olursak eğer Pkk sorunu kalmaz.
      -Iran Rusyaya petrolunu satabildigi icin aralarinda ticari bir iliski var ama buna muttefiklik diyemezsin. Rusya'nin Iran'da askeri us kurmasi soz konusu bile olamaz. Ayrica sen istedin diye zort diye bi ulkenin yaninda duramazsin.

      Nedeni ise Rusyanın suriyedw olması ve müttefiğimiz olduğu zaman bi çok pkk kampının konumlarını bize bildiriler yada oraya operasyon yaparlar.
      -Demezler mi adama "senin istihbaratin, ordun harmandali mi oynuyor? Zamaninda cecen komutanlar ulkende cirit atiyordu" diye?

      Nası bu kadar emin olabiliyosanız derseniz eğer müttefiklerimizden zarardan başka bir şey görmedik.
      -Muttefiklerden alinan dis borc, muttefik ulkelerin sirketlerinin yatirimlari, sagladiklari istihdam, odedikleri vergi ne olacak?

      Rusya'nın ihtiyacı olan şey gıdadır.Ülkelerinde patatesten başka bi tak yetişmez.
      -Uzum, elma, misir, bugday, arpa, aycicegi uretimi Turkiye'den fazla olan Rusyada yaklagib 50 tur tarim urunu yetistirilmektedir. Rusya sicak ulkekerden sadece domates, biber, mandalina, portakal gibi sicak iklim urunlerini ithal eder. Turkiye ile Rusya iliskileri bozuldugunda domates fiyati artinca sanki Rusya ac kalmis gibi bi hava olusturuldu ama bunun asli yok.

      Eğer anlaşma içinde olursak gıda ile doğalgaz takas edip
      -Dogalgazi istedigi ulkeye satar gidayi da istedigi ulkeden alir. Oyle olmazsa olmaz bir takas degil bahsettigin.

      Pkknın ırzına geçeriz.Bu söylediklerimin doğrulunu ise ne zaman Rusyaya yaklaşsak ülkede artan terörden veya patlayan bi bombadan anlıyabilirsiniz.
      -Turkiyenin ordusu var silahi var teknolojisi var. El gibiyle gerdege girmeye gerek yok. Turkiye'nin kurt sorununa saplanip kalmasinin sebebi iflas eden askeri cozumleri ve olayin siyasi sebeplerini gormezden gelmeye calismasi.

      (Komünist değilim dediğim gibi. Veledlerin zaten anlamasını beklemiyorum)
      -Hayirli forumlar.
      Tümünü Göster
      ···
      1. 1.
        +3
        Adamı cümle cümle gibmiş şuku
        ···
      2. 2.
        -1
        Sen zaten PKK sevicisin ya normal böyle davranman
        ···
    3. 3.
      +1 -2
      Bu herif nasil suku aldi aq uzun yazdi diye okumadan basmissiniz adam diyo ki almanya amerika pkkya silah sattiysa ve gun isigina ciksa dunyaya tazminat oderler.
      Ulan liseli bile diyemiyorum onlarda bile akil daha fazla guc kimdeyse onun dedigi olur amerika kime tazminat oduycek?

      PJAK gecen sene general oldurdu diyosun. Pjak 2010 dan once silah biraktigini aciklamistir tam tarih hatirlamiyorum bakarsin 2007 olmasi lazim. Iranda eylem yapiliyo dogru ama bunu yapan kürt ergenler. Zaten onlar devlet gibi devlet oldugu icin misliyle karsilik veriyo. Aileleri gozu onunde asiyolar ve hatta kefen parasi aliyolar ailelerinden sesleri cikamiyo

      Bu arada @1 i desteklemiyorum Rusya Cin Persler tarihten beri kan dusmanimizdir mazimiz muttefik olmaya el vermez
      ···
      1. 1.
        +1
        haklısın kesinlikle katılıyorum ama artık kimse tarihte sıkışıp kalmıyor her ülke denge politikası izlemeli ve bizim için elverişli yer doğu bloğu. ayrıca Amerika hala fetö yü teslim etmedi bize peki neden bu ülkenin başına 1. dünya savaşından sonra nato ve amerikadan başka hiç bir ülke çorap örmemiştir. rusya Sovyet devriminden sonra adam gibi adamdır. (stalinin tatar türklerini öldürmesi hariç ama napalım oda hitlerin başka bir versiyonuydu)
        ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster