/i/İnanç

İnanç
  1. 251.
    +1
    Kuran derindir ondan dolayı söylenenleri anlamak için öncesini ve sonrasını bilmek gerekir.. Sana birkaç kıskastan bahsedeyim daha iyi anlarsın;

    • Orada ne dediğini bilene kadardan kasıt " Sarhoşluktan arınana kadar namaza yaklaşma diyor" yani bilincin yerine gelinceye kadar kılma demek istiyor. Çünkü ibadet kapanıp teslim olma şeklidir iradesiz bunu yaparsan kaidesi yoktur. Alkollüyken kızı arayıp seni seviyorum diyorsun sonra pişman oluyorsun gördüğün gibi irade dışıdır yani ne dediğini anlamak yada anlamamak kasıt değil ora söylenen söz(bence)

    • Hz. Peygamberimize ilk sahabelerden biri gelip Sureleri ezberliyemiyorum demiş namazda ben ne yapacağım?
    -Efendimizde Allah'a ne istiyorsan söyle Teksin, Her şeyin sahibi sensin gibi gibi.. içinden geleni söyle onu sevdiğini söyle yeterli demiş..

    Demek istediğim x derken sarhoştum y dedim namaz gitti olayı yok önemli olan oraya koyduğun niyettir. Ama kafa uçarken Allah'a bilinçli teslim olamazsın olay orada işte senin dediğin.

    2.Örnekte Hanefi mezhebi kurucusu imamı Azamdan vereyim seni bir konuda destekleyecek;

    • imamı azam namazın her dilde Türkçe vs. vs. anadilinde kılınabileceğini söylemiş serbest kılmıştır bunun sebebi de insanlar inandığı bildiği şeyi öğrenip özgürce ibadet edebilsin diye..
    yani önemli olanı zaten niyet ve teslim olmadır. Birkaç cümle hatası veya yanlış telafuz namazını bozmaz kanımca panpalar..

    sevgiler.
    ···
   tümünü göster