/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 76.
    +1
    kardeş herkes burda umut vermeye çalışmış. motivasyon yüklemeye uğraşmış ama bir adamı başarılı yapacak şeyler malesef bunlardan ziyade 'disiplin'.

    disiplin derken kastettiğim şeyi örneklemek gerekirse bazen ölümüne yorgun olsam dahi asla sporumu ihmal etmem. dokunduğum an patlicak dahi olsam mastürbasyon yapmam.

    tavsiyeme gelince SiGARA VE MASTÜRBASYONU bırak.

    yuzlerce akademik makale okudum batı dünyası da artık bu konuları tartışıyor ve herkes bilinçlenmeye başladı. sigaraya amaan diyip geçiyoruz içmeye devam ediyoruz. yada mastürbasyonu çok hafife alıp sex hayatımız olmadığı için sıkıldıkça çekiyoruz. insan beynine olan etkilerini inan bana bir bilsen inanamazsın. üniversite mezunuyum ama çok alakasız bi işte çalışıyorum ve diplomamın hiçbi faydası olmadı. son derece samimiyim okuduğum için pişman değilim ama şimdiki kafam 19 yaşında olsaydı işe girer yada kendimi bi alanda geliştirmeye bakardım. üni eğitimi türkiyede malesef sanıldığı gibi kapılar açmıyor insana.

    SiGARA VE MASTURBASYONU BIRAK. SPOR YAP. HERANGi BiR KARiYER OLASIĞILI OLAN Bi iŞE GiR. 3 ay sonra dediklerimi yaparsan bana minnettar olacaksın.
    ···
    1. 1.
      +1
      telden yazıyorum toparlayamadım ama anlatayım umarım bunları okursun. şu an gelecek kaygısı yüzünden işe yaramaz biri olduğunu düşünüyosun yada rakiplerinden çok geride olduğunu düşünüyosun. bende senin gibiyken öyle bunalımlar yaşadım ki geceleri 3-5 demeden dışarı attığım oldu kendimi. saatlerce yürüdüm. aptal düşüncelerden kendimi alamadım. ne yapıcam nasıl iş bulucam falan.. senin gibi ailem de beni desteklemedi aksine beni daha da değersiz hissettirmek için elinden geleni yaptılar. öyle bunalım yaşadım ki anlatamam. bi gün okuduğum makalelerinde katkısıyla hayatımı baştan aşşağı değiştirmeye karar verdim.

      sigara'nın bilinenin aksine sadece ciğer yada kanserden ziyade insanın günlük faaliyetlerini huzurla ve başarıyla yerine getirmesini sağlayan seratonin hormonuna etkilerini öğrendim. inan bana akciğere verdiği zararın kat kat fazlasını beynine veriyor. özetlemek gerekirse sürekli bi depresyon hali anlamsız baş ağrıları ve tahammülsüz bi insan olup çıkıyorsun. kendini sevmediğin zaman da hiç bi işte tutunamıyor başarılı olamıyorsun. keza mastürbasyon da öyle. aslında ikisinin de amacı aynı gibi bişe. insan sıkıldığı için mast yapar yada sigara içer. boşlıuktan. boşluk buldukça onlara sarıyorsun ve beynini sürekli bunlarla tatmin ettiğin için hayatın diğer dinamiklerine enerjin kalmıyor. çikolataya bağımlı olsan aynısı çikolata için de geçerli.

      fakat spor öyle değil. spor hayatınını ve uykunu düzene sokar. cildini güzelleştirir. endorfin salgılar. beslenmeni etkiler ve sağlıklı oldukça kendine olan saygın da artar.

      eğer dediklerimi yaşam felsefesi haline getirirsen iş ve özel hayatında başarıdan başarıya koşacaksın. ve bu anlamsız varoluş bunalımının ne kadar komik olduğunu anlicaksın. sadece 3 ay bu dediklerim doğrultusunda yaşa ve gör..
      ···
      1. 1.
        0
        Panpa emeğin için çok teşekkür ederim. Tavsiyelerine uymaya çalışacağım
        ···
   tümünü göster