/i/Para

  1. 1.
    +1098 -220
    Evet beyler bu yeni projemi yakında Tübitak'a sunmayı düşünüyorum. Malumunuz, Tübitak böyle projelere bayılıyor. Geçenlerde papaz eriğini imam eriğine çeviren bi sistem geliştirmişlerdi duymuşsunuzdur. Her neyse benim projem şu:

    Haram kazancın cazibesini bilen bilir. Iddaa oynayanlar, loto çekilişlerine katılanlar, milli piyango biletleri, kumar masaları...
    Peki haram kazanıp helal yemek ister misiniz?
    Koyarr kardeşiniz sizler için düşündü. Mesel iddaa oynadınız ve kupon tuttu. Tutmaz ama tuttu diyelim. Bayiye gidip haram parayı alıyosunuz. Örneğin ki 200 lira. Sonra en yakın markete gidip bi çikolata alıyosunuz. Haram olan 200 lira nerde? Marketin kasasında. Sizdeki para üstü helale dönmüş oldu. Çikolatayı da hewalin birine verin zıkkımlansın.
    Diyelim ki para miktarı büyük. Lotodan çıktı, 15.000 atıyorum. Gidip parayı bankaya yatırıyosunuz. Sonra aynı bankanın başka bir şubesine gidip paranızı hesabınızdan çekiyorsunuz. Sizin haram olan 15.000 nerde? Diğer şubede. Sizdeki para artık haram değil... Proje, kafayı kullanarak çalıştığı için mekanizma geliştiremedim ama mekanizma fikri olan varsa Tübitak'a sunalım..
    ···
   tümünü göster