/i/Devlet

  1. 1.
    +6 -1
    Bir gün Mustafa Kemal Paşaya yaveri sorar paşam çok içiyorsunuz dikkat edin der

    Paşanın verdiği cevap çok enterasandır.

    nasıl fransızlar şarap, ingilizler viski içiyorsa ben de rakı içerim, ama önemli sorunların tartışılacağı toplantılarda değil.
    gündüzleri de hiç içmem. bazı yakın arkadaşlarım bana içkinin zararlarını anlatıyor. ben de onlara diyorum ki, 'ben bunları bilmez degilim, haklısınız. fakat ne yapayım ki bazen kafam bana ıstırap verecek kadar hızlı çalışıyor. böyle durumlarda kafamı biraz uyuşturup dinlenme ihtiyacı duyuyorum.'

    benim adım çok içer diye çıkmıştır. ne var ki görev başında bir damla içmem. vatan işlerine içki karıştırmam. içki sadece benim keyfim içindir. içki yüzünden görevimi bir an geri bıraktığımı anımsamıyorum.

    daha gençken, manevralara çıkmadan önce, muhabbete dalarak sabahlara kadar içsek bile ben uyumadan, saatinde görevimin başına gider ve işimi hiç aksatmazdım. içki ve görev iki ayrı şeydir. eğer birbirine dokunacaksa, görevi elbette keyfe tercih etmeli ve içkiyi kesmeli.

    Siz Atatürk e ayyaş diyen dangalaklar sanki osmanlı padişahları içmemiş gibi konuşuyorsunuz( bu arada Osmanlı Devletini severim padişahlara bir düşmanlığım yok)sizene adamın zevkinden dininden!!!
    ···
   tümünü göster