http://m.youtube.com/watch?v=5h-wJc1fkjI
  1. 1.
    +1 -2
    Öncelikle belirtmek isterim ki bu başlık insanları doğru bilgilendirme amacıyla açılmıştır. Hergun açılan ergen ergen ," adamı şöyle gibtim ", " dilencinin eline verdim ", " adamı nasıl bayiltrisin" gibi başlıklarin ne kadar yanlış yönlendirdiğini gordugumden bunu açmaya karar verdim. Okuyan bir kişi olsa kârdir.

    Diyeceksiniz ki sen ne anlarsın. 4 senedir öyle veya böyle , bir fiil savunma sporlarıyla uğraşıyorum. Yediğim dayagin, kırılan bozulan vücut parcamin haddi hesabı yok ( sürekli çıkan sol omuz, 2 dizde menüsküs yırtığı, parmak kapusllerinde patlamalar vb. ). Durum bu olunca bildiğim az buçuk şeyide bilmek isteyenlerle paylaşmak istedim. Çok iyi bir striker değilim ancak grappling açısından birseyler bildiğine inanıyorum.

    Konumuza dönecek olursak;
    1-Eger kavgayı savusturma şansınız varsa, kavga etmeyin. Bu ülkede sas komandoları bıçaklandı torbacilar tarafından, hava sıcak diye güneşe ates eden adamların olduğu, hesap odeme kavgasından çekip arkadaşını vuran adamların yaşadığı bir yerde kavga etmeyin. Muhallebi çocuğu siz olun isterseniz ama böylece canınız sizinle kalır.

    2- Kavga olucaksa gotu sağlama alın, olası kaçış rotalarindan haberdar olun. Arkanizi aman duvara vs vermeyin. Bakın ringde de durum böyledir, kenara sıkışan gibilir. Yana ve geriye (çapraz) adımlarla hareketli olun. Duran hedef en öküz adam için bile daha kolaydır.

    3- Savunma önceliğimiz. Guardinizi iyi alın. Eğer guard bilmiyorsanız: http://m.youtube.com/watch?v=5h-wJc1fkjI . Kafaniz belli bir şiddete sağlanırsa, travmaya maruz kalırsa bilinciniz kapanır. Özellikle çene bu konuda çok önemli .

    4- vuruslarinizin çapı çok büyük olmadan vurun Rica ediyorum. Ulan taş atar gibi yumruk sallayan andavallar var. Yapmayın. Yumruk sırasında kendinizi açık ediyorsunuz ve bu sure ne kadar uzunsa darbe alma şansı o kadar artiyor. Bkz: http://m.youtube.com/watch?v=_6d0pycDC6Q .

    5- Bir insana vuracaksanız, en büyük yardımcı etken, şaşırtıcılik. Karşı tarafın sizin hamlenizi beklememesi gerek. Hızlı bir ilk strike genelde nakavt eder sokak kavgalarında. Eğer ilk şaşırtıcı atak olmadıysa, kombinasyonlar denemek lazım. https://www.google.com.tr...g2=BIxdnNLUmRVOOtiZBqYQFQ

    6- güreş. Bu işte can alıcı nokta. En azından çifte dalmayi bilin. http://m.youtube.com/watch?v=wxNAEByjOoA . insanlar bilgisiz oldukları için yerde genelde siciyorlar.

    7. Yerde kontrol etmeyi bilin. Mount guard denen bir olay var: https://www.google.com.tr...g2=CSfNRHTYBqZ5wBYfiuBtUQ .
    Bu bile size çok şey kazandırır.

    Bu ayakların hepsinden sonra, eğer ilginizi çektiyse gidin bir savunma sanati yapın.
    Umarım yardımcı olur.

    Ekleme: oha AMK 1 senedir ilk kez başlık açtım. Ayıp ediyorsunuz prim yapmaya çalışmiyorum. iyi oldugumu da iddia etmedim. Bildiklerimi yaziyorum. Ergen ergen yazılar yerine bu olsun istedim. Hayır yarın bir gün biri okur işine yararsa kârdir.
    ···
   tümünü göster