/i/Devlet

  1. 1.
    +36 -28
    iş bilmiyor. Bakın ister solcu ister sağcı olun ama bu madamın ne yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Şimdi çıkıp kendi imalatımızla silah yaptık diyeceksiniz ama ilk silah fabrikası ve üretime 1930 yılında başlanmıştır. O yüzden yaptık denilemez var olanı veya olması gerekeni devam ettirdik diyebiliriz.

    Sizce dexer neden Suriyelilere vatandaşlık verdi ???
    Neden ???

    Hayal kurmayı bırakın artık. Gerçek plan Türkiye'nin nüfus yapısını değiştirip parçalamaktır. Nasıl seneler önce Özal kürtleri (Her kürt üstüne alınmasın onlar belli bize zarar verenler) başımıza bela ettiyse şimdi ABD yine aynı oyunu oynayıp Suriyelileri başımıza saracak ve yarın öbür gün özerklik ana dil vb. diye ortalığa çıkacaklar. Zaten kafası çalışan nitelikli Suriyelilerin hepsi Avrupaya kaçtı. Bu adamlar kendi vatanlarına sahip çıkmamış bize mi sahip çıkacak. Siz hiç bir savaş sonrası başka bir ülkeye göç edip savaş bittikten sonra ülkelerine dönen insan gördünüz mü ?

    Neden Rusya ile konuşuyor bu madam. Ekonomi açısından kazanç sağlamak için mi? Rusya ile Türkiye TL kullandırmaya çalışıyor dimi..

    Bu madam daha yeni Rusya'nın uçağını düşürüp hemen ardından özür dilemedi mi ?
    Biz ortada Amerika olsa da olmasa da Rusya ile ilişkileri kesemeyiz. Çünkü; Gördüğünüz gibi başta turizm olmak üzere ekonomik konuda inanılmaz kayıplarımız oldu bunuda erdoğan şöyle dile getirmiştir.

    “Çok fazla kaybımız oldu. ilişkiler hızla yıkılabilir, ama yeni baştan kurulması uzun sürer.”

    Şunu da unutmayın burda Amerika'ya mesaj falan yok bizim Amerika'yı tehdit edebilme olasılığımız var mı Gülen mevzusu yüzünden bir nevi trip atıyorlar işte yarın bir gün Rusya-ABD birleşip bize saldırıp ülkeyi bölüşmeye çalışırlarsa şaşırmayın sebebide Suriye'nin topraklarının paylaştırılması olur. iyice piyonu olduk zaten herkesin kim dost kim düşman biz ne yapıyoruz ne için yapıyoruz belli değil.

    ABD'ye burdaki mesaj ne biliyormusunuz ?

    ABD Fettullah Gülen'i bize kesinlikle vermeyecek bundan emin olun bir şekilde geçiştirip atlatıyorlar olayı. ABD Fettulah Gülen'i sadece kendi ülkesine zarar verdiğinde çıkarır o ülkeden onda da yine bize vermez başka ülkeye gönderir.

    Amerika ne bizimle kötü olmak istiyor ne de bir anlaşma yapmak istiyor. Şuan bizimle iyi geçinmek istemesinin sebebi de Suriyede'ki ışid ve ypg sorunu hiç düşündünüz mü Amerika için sorun olan ışid'e Amerika neden girmedi ? Üstelik 3 4 günde bitirirlerdi olayı.. Bizi o üçgenin içine soktular yardım edicez arkanızdayız her türlü desteğe hazırız falan filan.. Ne oldu daha geçen gün yardım uçaklarını saldırıdan 4 5 saat sonra kaldırdılar.

    Peki Suriyeyi alınca ne olacak ?
    israil bizim komşumuz falan olmayacak ve israil şunu demiyecek
    anasını gibeyim yine türkler geldi diye falan düşünmeyecek.

    Bir kere bunu yazan arkadaş operasyonun neden yapıldığını bilmiyor kafasına göre yazmış. Bu Operasyon bizim sınır güvenliğimizi sağlamak amacıyla yapılmıştır Suriye'yi almak için falan değil yani yedirirler mi bize o bölgeyi aklınız alıyor mu ? Ancak şöyle olur bir anlaşma yapılır Amerika veya ABD der ki al sen şu bölümü hadi bak işine.

    Ve Tayyip şunu yapmayacak ekonomi yapalım dost olalım. israilde oooo iyiymiş amk aynen falan demiyecek.
    En çok da bunu okurken güldüm ulan aklınız mantığınız alıyor mu o bölgeyi hem bize verecekler hemde Amerika israil ile böyle bir ticarete izin verecek gerçekten komikmiş.

    ÖZET;

    Sonuç olarak bizim Fırat kalkanı operasyonunu çok fazla abartıyorsunuz bu operasyondaki amaç bizim sınır güvenliğimizi sağlamak terörü oradan temizlemek. Bunu uzun zamandır yapmamız gerekiyordu zaten yani biz Suriyeyi alalım orayı vuralım burayı ele geçirelim diye girmedik o bölgeye artık tehdit çok fazla olmaya başladığı için yapılması gerekiyordu yapıldı. Hayaller kurmayın bir şey yazmadan önce biraz araştırın.

    edit;

    Çalıntı diyen arkadaşlara cevap bile vermiyorum diğer arkadaşlar başlıktan bile neyin ne olduğunu anlar zaten.
    ···
   tümünü göster