/i/Yazılım

Umuyoruz ki geleceğin yazılımcıları bu altinciden çıkacak!
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +34
    Beyler bu başlığımıda okuyun tüm sorularınızı cevapladım bunları yazarken 6 sigara söndürdüm be .. (bkz: nerden başlamayılım)

    Ve ne iş yapar?
    Yazılım Mühendisi birçok görev alır beyler. Genel olarak bunlar şu şekilde sıralanabilir:

    -Müşteri ilişkilerini kurar.

    -Müşteriden aldığı bilgiler doğrultusunda analiz yapar.

    -Tasarım yapar.

    -Program yazar.

    -Test eder.

    -Bakım yapar.

    Neler kullanır?

    Bu meslekte ihtiyacınız olan tek şey bir bilgisayardır dıbına koyim.

    Peki Bilgisayar Mühendisi ile arasındaki fark nedir?

    Yazılım Mühendisliği, Bilgisayara Mühendisliğinin biraz daha özelleşmiş halidir diyebiliriz. Bilgisayar Mühendisliğinde Hardware&Softare (Donanım ve Yazılım) ile alakalı dersler görürken Yazılımda hemen hemen sadece yazılım dersleri görürsünüz.

    Bu mesleği seçen insanlar “Asosyal” binler mıdır?

    Kimi zaman evet asosyal bir insan olmanız gerekebilir. Bir proje ile günlerinizi hatta aylarınızı harcayabilirsiniz, uykularınızı bu proje için feda etmeniz gerekebilir. Bu proje sürecinde evet asosyal bir insan olmanız gerekebilir.

    Meslek zor mudur ? Ben bu mesleği yapabilir miyim? işsiz kalır mıyım?

    Zorluğu her meslek gibi bu mesleğinde zor yanları var. Uykusuz kalabilir, kahvelerle ayakta kalabilirsiniz beyler. Bazen yazdığınız kodlar hata verir bu hataları nerede yaptığınızı bulamayabilirsiniz ve kafayı yiyebilirsiniz.

    Bu mesleği yapabilir miyim?

    Sever ve çok çalışırsanız evet yapabilirsiniz. Bu meslek fazlaca ilgi bekleyen bir alandır. Sürekli kendiniz geliştirmeli ve yeni teknolojileri takip etmeniz gerekir.

    işsiz kalıp kalmamakta yine sizin elinizde. Mezun olan herkes aynı bilgi ve tecrübeye sahiptir. Bu yüzden sizi öne çıkaracak yanlarınızın olması gerekir. Kendinizi bu süreçte ne kadar geliştirdiğiniz çok önemli. iş bulma olasılığınız kendinizi geliştirmeniz ile doğru orantılıdır.

    Peki mezun oldum iş buldum, maaşım ne kadar olacak?

    Devlet kurumlarında en az asgari ücretin 4 katı. Özel sektörde ise kişinin tecrübesine ve bilgisine göre çok farklı miktarlarla karşılaşabilirsiniz. Bu 2500den başlayabilir ve çok uçuk miktarlara kadar çıkabilir.
    ···
   tümünü göster