/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 226.
    0
    Hadi diyelim ben bir kadınım ve ateistim istersem dışarıda başım açık gezebilir miyim
    ···
    1. 1.
      +1
      senin basini zorla ortersek zorla yapmis olmaz miyiz? kuranin butununu yorumladigimizda evet sen basin acik diye hesabini kendin vereceksin. ancak biz muslumanlara dusen sey harama bakmamaktir. sen istersen ciplak gez. bizim sinavimiz seni zorla ortmek degil harama bakmamaktir.
      ayni sey oruc icin de gecerli. ornegin ben oruc tutuyorum sen tutmuyorsun diyelim. sen yanimda yemek yersen ben seni linc mi etmeliyim? hayir tabi ki. evet sen islama gore buyuk gunahtasin ama bu senin sorunun. ben musluman olarak basimi cevirir kendi nefsimi terbiye ederim. sen ister yersin ister icersin. azinlikta olan islam alimleriyle birlikte benim kurandan anladigim budur.
      ben de ateistlikten islama dondum. kulturel islamdaki tutarsizliklardan dolayi islami reddettim. daha sonra kaynaga yonelince ozunu gordum. ne yazik ki allahin sozu haric herseye tapar olmusuz. oysaki allah bize ozgur irade vermis ve sinav bunun uzerinedir. allah istese zaten ortunurdunuz. allah kendi diyor. "ben isteseydim sizi helak eder, yerinize bana itaat edenleri yerlestirirdim." ancak allah bizim tercih yapmamizi istiyor. simdi allah bizim irademize birakmisken ben senin basini zorla kaparsam bu islama uygun mu olur? allah bana bu yonde bir emir vermedigi gibi islamda zorlamanin olmadigini bircok yerde yazmistir. benim kitabimda benim dinimde boyle, cubbeli berkecan efendi hazretleri tarikatine gore nasildir bilemem. onlara gore kafir de olabilirim. coguyla ayni dini yasamiyorm zaten. eger islam onlarin anlattigi gibiyse teorik olarak cok ciddi problemlerim var demektir.
      ···
   tümünü göster