/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +97 -3
    Beyler bayram yaklaşıyo madem acı tatlı bayram anılarını anlatalım. Ben başlıyorum.
    Olayın üstünden 2-3 sene geçti beyler. Sabah kalktık ilk iş kurbanı keseceğimiz yere gittik. Bizim eski mahalle. Vardık neyse hoşgeldin beş gittin faslıydı derken bayram namazı zamanı geldi. Çıktık neyse kıldık geldik. Tabi herkes kurban moduna giriyo. Efendime söyleyim taşı alıp bıçak bileyeni mi ararsın, kurbanla kesişeni mi ararsın herkes bi ayrı havada. Gören de tek başına kurbana dalacak sanar. Kurbanın da maşşallahı var 6(tahminen) kişilik boğa.
    Normalde 4-5 kişilik tosun keserdik ama o sene ortakçılar artınca mecburen bunu aldık.
    Ula içime mi doğdu artık neydense amcama seslendim. Ben(B) Amcam(A)
    B: Amca sıkıntı olmasın mahalleden üç beş arkadaş çağırıyım ben?
    A: Yok yeğenim kaç yıldır kesiyoz güç yetiremez bize.
    B: Kendim bilin de amca hayvan zorlu duruyo valla
    A: Sen sıkıntı etme aslanım vurdum mu yığarız aha gör.
    B: inşallah. Hadi hazırlanın o zaman.
    Neyse işte amca oğulları falan geldi ahırdan çıkarttık hayvancağızı. Ama görseniz beyler hayvan beden diliyle yatıramazsınız aga diyo.
    Zar zor getirdik bunu kesilecek yere. O sırada da adamlar geldi kan akacak kuyu kazıldı falan. Amcam bağladı ayakları. Herkes bakıyo birbirine. Öteki amcam hadi bismillah dedi çelmeyi yapıştırdı tak kurban yerde. ilk bi kıpraştı bu. Sonra tekbire başlayınca duruldu geri. Neyse amcam bıçaği vurdu. Kesmiyo bi türlü. Sonradan öğrendik ki bıçağı bileyleyen beyefendi(!) gece bileylemiş. Öyle olunca da düzgün yapamamış tabi.
    Amcam dedi git muhammetten iste diye. Hemen bıraktım gittim muhammet abinin bahçeye. Dedim abi böyleyken böyle. Verdi bunun deve bıçağını. Dedim abi nolur nolmaz sende gel. Tamamdır yeğenim dedi arkamdan geliyo.
    Vardık neyse. Demir kapıdan bi baktım bizim bahçe savaş alanına dönmüş. Kurbanlık bizimkileri coşturuyo. Yengemgilde balkondan bağırıyo falan. Muhammet abiye baktım. Kapıyı açtı daldı direk içeri. Ben de arkadan girdik ya dedim canlı çıkarsak iyidir.
    Abi aldı direk yerden kurbanın kafaya geçirilen torbayı(normalde kafasındaydı ama bizimkiler sağolsun iyi zapt etmişler) kurbanın kafaya doğru uzaktan geçirmeye çalışıyo. O sırada kurbanın dikkati dağılınca yumulduk üstüne.
    Neyse getirdik çukurun başına. Aynı şekil yatırdık. Bu sefer direk muhammet abiye verdim bıçağı. Adam iki dakkada halletti.
    Neyse deriyi yüzdük. Ondan sonra et doğramasını yengemlere bıraktık. Bizim meftaları hastaneye zütürdük üstüne. Ulan diyom amcama adam çağırtmadın başımıza iş aldık diye. Daha diyo neymiş efendim kendi kurbanımızmış kendi kesecekmiş.
    Neyse onu da hallettik döndük mahalleye. Amcamgilin eve çıktım yattım direk.
    Bi kaç saate zil sesleriyle uyandm. Kapıyı alacaklı çalıyo sanki anasını satıyım. Kalktım kapı deliğinden baktım çingen çocukları. Uyku sersemiyim zaten iyice sinir basti beni. O sinirle açtım kapıyı ne var dedim. Bayramın kutlu olsn abi dedi biri. Sağol seninde olsun dedm kapadım kapıyı. 5-10 saniye sonra tekrar çaldı kapı. Açtım gene bunlar. Benim de inadım tuttu vermiyorum kardeşim şeker meker dedim kovdum kapıdan.
    edit: imla
    ···
   tümünü göster