/i/Osmanlı

Devlet-i Âliyye-i Osmanniye.
(Osmanlı İmparatorluğu)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +1 -2
    500 senelik olay için hala kafa gibiyor amk alevileri. Kürt-Alevilerini geçtim onlar zaten ermeni de bir de bu Türk-alevileri var. Osmanlıya sövüp utanmadan milliyetçilik yapıyor embesiller. Tüm cemevlerini yaksaydık böyle salaklar olmazdı.
    ···
    1. 1.
      +1
      tüm cemevlerini yaksaydın, türk kültürü diye birşey de kalmazdı. 24 oğuz boyunun 16 tanesi alevi. osmanlı yeniçeri ocağı da dahil alevi-bektaşi kültürü ile kuruldu. ne zaman mısır'dan eşari alimler getirildi, devlette yozlaşma ve yobazlaşma başladı. sonrası zaten duraklama ve yıkılış. bunu ben demiyorum, halil inalcık diyor.
      ···
      1. 1.
        0
        Sonrası için konuşuyorum. Bundan 100 sene önce Kemal Paşa yapsa süper olurdu.
        ···
    2. 2.
      0
      kardeş Atatürk neden böyle birşey yapsın. "Toroslar'da yanan bir ocak varsa, Türkiye için umut vardır" diyor adam. Toroslar'da yanan ocaktan kastı da yörüklerle, tahtacı alevi göçerler. Türkiye'nin özü, bizi araplardan ayıran, hatta Türkiye'deki islam anlayışını araplardan ayıran kültürü yok etmek, bizi taktan bir arap ülkesi yapmak demek.

      Sen kendini alevi sanan üç beş kekonun dediklerina bakma ki onlar alevi değil. Onlar alevi-bektaşi kültürünü çalan tipler. Kızılbaş Türkmen, Türkmen Alevi sayfaları var facebookda, takip et ne kadar milliyetçi olduklarını görürsün.
      ···
   tümünü göster