/i/Tespit

  1. 1.
    +324 -49
    Beyler bugün sizlere çok az bi parayla nasıl seyahat edileceğinin sırrını vereceğim. Hatta bu işi ticarete bile dökebilirsiniz. Havayollarını batıracak bir fikir olabilir.

    Öncelikle kapadokyaya gidip bir tane şu dev balonlardan satın alıyoruz. Ben kapadokya dedim ama bildiğiniz başka balon satan yerler varsa ordan da alabilirsiniz. Daha sonra seyahat etmek istediğimiz ülkenin kaçıncı paralelde olduğunu buluyoruz. Ve o paralele hangi şehir yakınsa oraya gidiyoruz. Balonumuza biniyoruz ve uçurmaya başlıyoruz. yaklaşık 2-3 km havalandıktan sonra gazı kısıyoruz havada sabit beklemeye başlıyoruz. Dünya döndükçe gideceğimiz ülke ayağımıza gelmeye başlıyor. dünya 24 saatte kendi ekseninde dönmeyi tamamladığı için gideceğimiz ülkeye en geç 23 saatte varacağız. ancak dikkat edin ineceğiniz ülkeyi kaçırmayın. mesela fransaya gidecekseniz balondan aşağı sarkıp eyfeli gözleyin eyfeli görünce inin.

    not: beleş seyehat türkiyenin kuzeyinde ve güneyinde kalan ülkeleri kapsamamakla birlikte, yalnızca hizasındaki ülkelere seyehat edebilirsiniz.

    Ama gideceğimiz ülke Türkiyenin hizasında değilse alternatif olarak kuzeyde veya güneydeki en yakın ülkeye uçakla veya trenle gidip bu seyahati orada gerçekleştirebiliriz. Ancak giderken balonu almayı unutmayın.
    ···
   tümünü göster