/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +4
    çok mühimdir evet. birinin ne dediğinden çok nasıl dediğini illaki bir şekilde duymuşsunuzdur size aynı öğütleri çekmicem

    iletişimin:
    %7'si sözler
    %38'i sestonu
    %55'i beden dilidir.

    beden dilinden az çok anlayan birisi olsanız dahi siyasilerin karşılık konuşmalarında nasıl mücadele ettiğini görürsünüz. sözler bir smackdown, beden dili ise mma dir.

    gerçek hayatta da iletişiminizi çok etkileyecek olan beden dili eğitimi, siyaset anlayışınızı da etkileyecek

    beden dilini bilmeyen insanlar siyasilerin her sözüne kanarlar.
    bilen insan ise sözler ile beden dili arasında tezat gördüğünde sorgular, araştırır



    RESiMLERLE SiYASET



    Gip kadar boyuyla nasıl milyonları arkasında sürekledi sanıyorsunuz? en önemli hareketidir bu. böyle de anılır zaten. çok sağlam biir propaganda yapmıştır ve beden dilini de çok etkili kullanmıştır. bu hareket neden önemli? trafik polisi de aynısı yapınca neden duruyorsun, yada bir yöne doğru giderken önündeki kişi aniden böyle yaptı, durursunuz bir an dimi, hayal gücünüze bırakıyorum siz anladınız





    Avuç içi gösterme



    avuç içi açıklıktır, dürüstlüktür. her şey oradadır insanın, suçlu olmadığını bir şey saklamadığını anlatır, konuşurken avuç içini gösterenler söylediklerinin gerçek olduğunu, bir şey saklamadığını ifade eder, suçluluk hissetmedikleri veyahut suçlu olmadıkları için bu hareketi yaparız. Hayal edin, okulda işte sokakta birisi sizi haksız yere suçladığı zaman ne yaparsınız? hemen ben yapmadım der, ellerinizin sırtı göğsünüze dayanır dimi? aynı . örn futbolcular haksız yere faul aldığında yapar.





    Tokalaşma



    tokalaşma ilk hamledir. kimin avuç işi aşağı bakar diğerinin üste bakar şekilde selamlaşırsa, aşağı bakan kişi üstünlüğünü sağlar. eşit düz şekilde olduğu zaman sıkıntı yok. fotoğraf karesine bakan insanlar kimin baş parmağını görüyorsa o kişiyi üstün olarak algılıyor. sağdaki fotoğraf. bi diğerise eliniz kişinin bedeninde ne kadar yüksekte yer edinirse üstünlük size geçer. soldaki fotoğrafta erdoğan dirseğinden tutarak üstünlüğü alıyor. örnek verecek olursak hayal gücünüze bırakıyorum, çocukların başını okşamak..






    en özel bonus,



    bu fotoğrafı bilmiyorum diyen portakalda vitamindir. etkilenmeyeniniz var mı? hayır diyen giptirsin gitsin. neden peki etkilenmemek mümkün değil, açıklıyorum.

    kaşlarınızla göz kapaklarınızın arasındaki boşluk görünmeyecek şekilde, başınız hafif öne eğerek bakış attığınızda tehditkar olursunuz. kaşlarınız hafif çatık, dudak uçlarınız ne aşağı ne yukarı bakıyor, (aşağı bakması hüzün, yukarı bakması mutlu) düz yani resmi vede ciddi, eller saklı, görünmüyor, buda samimiyeti, duygusallığı önler, göz bebeklerinin altında göz akının görükmesi ise tehlike sinyalleridir. tabikide bu bakışı milletine sergilememiştir.





    BONUS: AŞK!




    ···
   tümünü göster