/i/Öneriler

Öneriler alıp verin, yaşantınıza can verin.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    0
    edit: o kadar yazdım beyler bi entry girin veya şuku verin
    Merhaba beyler. Bu başlık liselilere daha doğrusu sigara içtiğini ailesine açıklayamayan ve gizleyen panpalarıma yöneliktir. Bu yazıyı yazan kişi orta okuldan lise sona kadar ailesinden gizli sigara içmiş zaman zaman yakalamış bazen dayanılmayacak nasihat seanslarına maruz kalmış bazen de dayak yemekten kıl payı kurtulmuştur. Bu yazıda yakalanmamanız için neler yapmanız ve neler yapmamanız gerektiği hakkında kendi çapımda bilgiler vermeye çalışıcam. Siz değerli panpalarımın da tavsiyelerini bekliyorum.
    Beyler ben okulda mümkün olduğunca hiç sigara içmedim. Arada tuvalette içenlere takılırdım ama sık değil. Ailenize veya öğretmenlere sigara içtiğinizi belli etmek istemiyorsanız idrar ve sigara kokusunun birleşip gavur amı gibi bir kokunun olduğu bu mekandan uzak durun. Sigara içmediği halde üstüne sinen bu koku nedeniyle babasından azar işiten belki dayak yiyen kimseler olduğunu biliyorum. Sabredin okul çıkışında zaten içersiniz.
    Şimdi, diyelim çıkışta sigaranızı içtiniz bir iki dal artık ciğerinize bağlı. Farz edelimki direk eve gidiyorsunuz. Beyler sigara içerken kullandığınız işaret ve orta parmaklarınız yoğun miktarda tütün dumanına maruz kaldığı için leş gibi kokacaktır. Sigarayı parmaklarınızın arasına aldığınızda elinizi hafif bir şekilde (pkklı puştların zafer işareti gibi olacak ama neyse) kaldırırsanız bu duman parmağınızın çekim kuvvetinden kurtulur ve direk olarak yukarı çıkar. Buna rağmen sigaranızı bitirdiğinizde elinizde koku kalacaktır. Cebinizde bir lira varsa eğer, elinizi cebinize koyup eve gidene kadar iki parmağınızın arasına sıkıştırın. Bir nebze de olsa parmağınıza hafif metal kokusu sinebilir. Bu sigara kokusunu sadece perdeler haberiniz olsun. Sakın parfüm sıkmayın. Parfüm üstünüze sinen sigara kokusunu gidermemekle birlikte eğer kötüyse iki koku karışıp daha gibimsonik bi hale gelebilir. Yanınızda sakız varsa çiğneyin. Sakızın tadı gidince varsa bir parça ekmek yerseniz dilinizde biriken hafif katran tabakası gitmiş olacaktır. Yolda tanıdığınız birini(sigara içtiğinizi bilmeyen) görürseniz tokalaşın ama kafa tokuşturmayın veya öpüşmeyin; çok fazla yakınlaşmayın. Eğer eve gitmeden yolsa bir şeyler atıştırırsanız muhtemelem ağzınızdaki kokunun tamdıbına yakını gitmiş olacaktır. Ama elinizdeki kokuyu unutmayın. Eve sağ salim varabildiyseniz eğer direk lavaboya geçin ve iki parmağınızı sabunla birlikte otuzbir çeker gibi sıvazlayın bu işlem on yirmi sanıye sürsün. bol suyla duruladıktan sonra dişinizi fırçalayıp gargara yapın. Ben günde üç dört dal sigara içen bir panpanızdım(artık içmiyorum). Her sigaradan sonra elinizi mutlaka sabunlu suyla yukarda anlatıldığı gibi yıkarsanız sigara kokusu elinizde kalmaz. Sigara kokusunun üstünüze sinmemesi için kapalı ortamlarda içmeyin ve sigarayı bedeninizden mümkün olduğunca uzak tutun.
    Şimdi gelelim sigara paketini saklamaya. Sir Arthur Conan Doyle, Sherlock Holmes hikayelerinin birinde der ki:
    "Bir şeyi saklamak istiyorsanız, onu herkesin gözünün önüne koyun." Üstad doğru söylüyor arkadaşlar. Mesela benim taktiğimi söyleyeyim:
    Övünmek için söylemiyorum beyler ben çok kitap okurum. Dolayısıyla bir ton kitap var evde. Kitaplığım olmadığı için dolabın raflarına kitap koyarım. Cep boy kitaplar var bilirsiniz normalden kısa. Arka arkaya sıralı olan kitaplardan ikinci sıradaki cep boy kitabın altına paketi koyar önüne de normal uzunlukta bir kitap yerleştirdim mi gayet nizami bir kitaplık görüntüsü alırdı. Ve oraya sakladığım paketler hiç bulunmadı. Evde nerde paket yakalattığımı sayayım:
    Giysi dolabı
    Okul çantası
    Cekedimin Cebi
    Alışveriş Poşeti. Beyler bütün zaiyatlarım bunlarda unuttuğum paketlerim. Birkere paraya kıyıp Davidoff almıştım valide hanım onu yakalamıştı çok koymuştu. ilk yakalanışımdı ve söylediğim yalan hepinizin de tahmin edeceği üzere "anne valla benim değil arkadaşımın paketi oldu" Annem bu yalanıma inansa da sigara tiryakisi babam bana başla yalan bulamadın mı amk çocuğu dercesine sırıtarak yan bakış attı. Evet, ne kadar önlem alsanız da yakalanabilirsiniz ve çalışmanız gereken bir diğer konu yalanlar bahaneler v.s. Unutmayın yakalansanız bile hayat kurtarabilecek bir yalanınız olsun. Saklama yerlerinden devam edecek olursak eğer yatağınızın çarşafını siz değiştiriyorsanız yatak ile karyolanın arasındaki boşluğa saklayabilirsiniz ama kilolu değilseniz. Zira paket ezilip silindir sigaralar elips bir hal alabilir. Hiç kullanmadığınız bir ayakkabınızın içine saklayabilirsiniz. Ben botlarıma saklardım mesela. Bu böyle uzayıp gider siz değerli panpalarımın da taktiklerini almak isterim bu konuda.
    ···
   tümünü göster