/i/Devlet

  1. 1.
    +7 -2
    edit: özet mözet yok azcık okuyun amk

    o kim ne derse desin hizmettir diyen ağzınıza tüküreyim hiçbir şey diyemeyin olur mu?
    yatırımmış. neden yatırım gerekti? 2. köprü o trafik sorununu çözecekti mesela. ne oldu? sultangazi, başakşehir, ümraniye, sancaktepe, samandıra ve seyrantepe gibi yeni varoştan bozma semtler doğurdu. tam 5.000.000 yen nüfus kazandırdı şehre.
    sen sanıyor musun ki 3. köprü ile sorunlar çözülecek. nah çözülecek!! sarıyer ve beykoz mitoz bölünecek ve 10 tane daha yeni semt çıkacak en az 6.000.000 yeni nüfus ile. üstelik bu insanlar müthiş şartlara gelmiyor. bakın eskiden o kapıcı dairesi diye tabir edilen evlere loft etiketi koyup 40 m2'de 3 insan yaşatmaya çalışıyorlar.
    peki neden biz bu nüfusu buraya taşımak istiyoruz? ne yetmiyor bize şehirde? çok iş imkanı var ve çalışacak insan mı yok?
    tersten sorayım. ne artıyor bu şehirde? ne fazla? neyi almaya çağırıyoruz herkesi?
    neden finans merkezini bile buraya hiç kımıldamayan trafiğin tam içerisine kuruyoruz? ne ranttır bu. ne açlıktır bu. ne doymazlıktır bu. ne aymazlıktır bu?
    tamamen atıyorum; mesela ankara finans merkezi, bursa sanayi merkezi, eskişehir eğlence merkezi, çanakkale deniz taşımacılığı merkezi, izmir ticaret merkezi olsa? istanbul old city, turizm, eğlence ve e-ticareti taşısa? hala daha sanayi siteleri var yahu?
    adam fabrikanın çaprazındaki siteden şehrin merkezinde havuzlu sitede oturuyorum diye ev alıp çocuğunu o fabrika atıklarının dibinde basketbol oynamaya çıkarıyor.
    türkiye ile aynı nüfuslara sahip almanya'da 3 milyon nüfusu aşan kaç şehir var? bir elin sayısını geçmez. hepsini toplasan istanbul etmez. peki bu şehirlerde ne ekgib? hiçbir şey. hepsi başka yönleri ile öne çıkmış. münih'e yüklenip 30 milyona dayamamışlar şehir nüfusunu.
    bunu ne zaman anlayacaksınız? evden çıkıp gaza basmaya çalıştığınızda trafiğin hiç akmadığı zaman mı? nefes alamayacak duruma gelince mi? çocuklar park diye ağlarken yeşilin tonlarını unuttuğunuz aklınıza gelince mi?
    istediğiniz şehir tam olarak bu mu? Riyad gibi ? suudi arap başkenti. para tak ama vizyon sıfır. yeşil yok ya şehirde. her şeyi geçtim yeşil yok.
    insanlar 9 saat mesai yapıp 5 saat yol çeker oldu. bunun cevabı köprü değil.
    bugün yayınlanan fotoğraflarına iyi bakın. 10 sene sonra her yeri bina olacak. daha bugün 3. köprüye 5 dakika diye konut projesi reklamı gördüm. iyi bakın doğanın dıbına nasıl koyulacağına. iyi bakın istanbul'un anasının nasıl gibileceğine. canlı bir tecavüz ve kanlı bir ölüme şahit oluyorsunuz. olacaksınız! anlayamayacaksınız bile.
    gidin bir akşam bol ormanlı bir yerde yatın ve sabah kalkınca nasıl kalktığınıza bakın ne olur? bakın neyi kaçırdığınız belki dank eder.
    çekemiyorlarmış... kim kıskanacak kim ne yapacak sizin taklu beton yığınlarınızı be? merkel senin ülkenin yarısı kadar güneş almayan yerde güneş enerjisi ile kendisini dışa bağımlı olmaktan kurtarıyor. sen rusya doğalgaz vermese beton sıçarsın kışları. yap güneş enerjisi santralleri diyelim ki aaaa bak proje var burada.
    sivas'tan yeni gelmiş esnaf kafası 30 sene boyunca boğazın incisi şehre çöreklenince böyle oluyor işte ne yazık ki. para nereden gelirse günü nereden kurtarırsak oraya çökelim. iki tabure koyup tavla atın osman gazi köprüsünün yanına da. nasılsa zarar yok. etrak-ı biidrak ordusu ödüyor nasıl olsa paşa paşa değil mi?
    türkün türk'e mastürbasyonu bitmedi gitti. hadi işi geliştiren adam oradaki arsasının sakalına bakıyor. senin zütünde donun yok. o köprüden geçecek paran yok ama hizmet geldi diyorsun. bak evladım kamu hizmeti ücretsiz olur bundan bile haberin yok. boğaz köprüsü parasını 25 kere çıkardığı halde hala paralı. hani masrafını çıkarıp ücretsiz olacaktı. bu mu hizmet anlayışınız? bu mu belediyecilik? bu mu devletçilik?
    burada lafım akp'ye değil sadece. 30 senedir kim geldiyse sıçtı gitti.
    sadece laiklik değil halkçılığın da dıbına koydunuz devletçiliğin de. milliyetçiliği ayaklar altına aldınız. inkilapçılık zaten unutuldu. osmanlı başta olsa şu 15 senede tanzimattı ıslahattı iki adım ileri giderdi be.
    ülkenin başındakinin oğlu çocuklarım iyi eğitim alamıyor diye italya'ya gider. beriki tedavisi için amerika'ya gider. hani eğitim reformu? nerede sağlık reformu?
    kültür ve görgü açısından özal zamanından bile daha beter bir çöküntü var. dünyada 1 var bizde 3 var. cehaleti kutsallaştıran, tecavüzü norm olarak ele alan bir toplum köprüyü sabunlayıp mastürbasyon yapınca ayıp olmuyor size göre.
    ama benim gözüme batıyor. hem köprü batıyor hem kesilen ağaçlar batıyor hem sizin o oportunist ağzınızdan tükürükler saçarak çıkan iğrenç cümleler batıyor.
    inandığınız allah'tan bulun be. içine ettiniz istanbul'un. yıllarca aç kalmaktan ve hırslanmaktan doymak bilmeyen gözünüze göz göre göre kurban ettiniz rant için.
    rus kasabası sayılacak estonya yeşil alanları koruyup, çocuklarına okulda bilişim ve kod dersi verirken çocuklarınız köprü han hamam kervansaray inşaatlarında moloz tozu yuta yuta geberip gidecek haberiniz yok.
    ···
   tümünü göster