/i/Tespit

  1. 1.
    +7 -10
    Öncelikle şunu belirtmek istiyorum Atatürk düşmanı değilim. Hatta ondan daha büyük bi liderin Türkiye ye gelmiceğini düşünüyorum. Sonra okumadan eksileyenler çıkmasın.
    Başlıyorum;
    -Öncelikle Akp yanlılarının ve Rte nin en çok övündüğü şeylerden biri yapılan yollar duble yollardır. Bunu hemen her yerde söylemeleri ise çoğumuzun alay konusu olmuş ve 'yool yaptığğ yooğll' gibi dalga geçen entry ler girmemize sebep olmuştur.
    Şimdi ise tespite geliyorum;
    -Aslında Atamız da yol yapmakla övünen bir liderdi.Şimdi yohamua dediğinizi duyar gibiyim. Kanıtım ise hepimizin bildiği 10.Yıl Marşı.
    Ne diyor o dizelerde DEMiR AĞLARLA ÖRDÜK ANAYURDU DÖRT BAŞTAN Evet bu kısımda yapılan demir yoluyla övünüldüğünü görüyorsunuz.Ee ama bu yol sayılmaz ki diyenlere o zamanlar arabalar yaygın değildi. Ulaşım daha çok trenlerle yapılırdı. Ayrıca ürünlerde demir yoluyla taşınırdı. TIPKI BUGÜNKÜ GiBi.Şimdi 'O marşı Atatürk mü yazdı amk' diyenlerinizde olcaktır. Haklısınız ama Atamızın şu sözleri ise bir nevi o zamanın duble yolu olan demir yoluna;
    -"Bayındırlık çalışmalarımızın en önemli bölümü demiryolu olmaktadır. Bu konuda bilgi sunmadan önce, düşmanın yıkıp bozmasından ve malzeme darlığından kaynaklanan her türlü güçlüğe rağmen TREN lerimizin orduya ve ülkenin ekonomik hayatına yaptıkları ve yapacakları hizmetleri şükranla anarım... "
    -"Demiryolları bir ülkeyi medenîyet ve refah ışıklarıyla aydınlatan kutsal bir meşaledir. Cumhuriyetin ilk senelerinden beri, dikkatle, ısrarla üzerinde durduğumuz demiryolları inşaatı siyaseti, hedeflerine ulaşmak için durmadan başarı ile tatbik olunmaktadır."
    Evet panpalar yani Atamız tıpkı Rte gibi yolu öven bi liderdir.Şimdi Rte "Duble yol yaptık" deyince dalga geçmeden önce iki kez düşünelim.

    özet:Atatürk'te yolla övünmüştür ve yol yapımını savunmuştur
    Not2:Bende Atamızı severim.Ama bazı gerçekleri görelim
    ···
   tümünü göster