/i/Okul

"Eğitim, kafayı geliştirmek demektir, belleği doldurmak değil."
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 51.
    +38
    Şimdi gelelim nasıl çalışılacağına. Burada temel olarak lisede okuyan mf öğrencilerine yönelik anlatım yaptım. Fakat mezunlar ve tmler de okusun. Çünkü ders çalışma tekniklerini içeriyor.
    Öncelikle 11. Sınıfın başında derslere ağırlık verin 9,10dan kalan ekgiblere yüklenip aynı zamanda 11. Sınıf konularını da sağlam tutmanız gerekiyor. Bu süre zarfında ygsye çok yüklenmeyeceksiniz, lys konularının ekgiblerini kapatmanız gerekiyor. Önemli konuları ön plana koyucaksınız(mekanik, kimyasal hesaplamalar, genetik, bitki biyolojisi vb.) Bu dönem çok önemli çünkü lys temelini oluşturucaksınız. Okul hariç günlük 3-4 saatlik bir çalışma yeterli olucaktır. 1. Dönem bitti ve 15 günlük tatil başladı. 3 gün kadar kitap açmayın sadece dinlenin. Sonra kaliteli bir mat1 kitabı alıcaksınız.(Karekök mat1 olabilir). Konu anlatım için de iyi bir kitap alın. Her gün 1 konu ilerleyeceksiniz beyler. Önce iyi bir şekilde konu çalışıcaksınız ardından sorularını çözüceksiniz.
    ALTIN KISIM BURDA BAŞLIYOR. Çözemediğiniz her soruyu maket bıçağı ile kesip bir zarfa koyuyorsunuz beyler. O soruları bir hocanıza çözdürmelisiniz. Eve gidince tamdıbını 1 daha çözün ama çöpe atmayın. 1 hafta sonra aynı soruları tekrar çözmeye çalışıp çözdüklerinizi çöpe atın. Çözemediklerinizi tekrar hocaya sorup aynı işlemi uygulayacaksınız. BUNU HER DERSTE UYGULAMALISINIZ. Bu şekilde 1 kaynağı tam verimle çözmüş olucaksınız. Ben mat1 için sadece 1 kaynak bitirdiğim halde 3 kaynak bitiren adamlar yanlıs yaparken ygs mat’ın tamdıbını doğru yaptım. Çünkü önemli olan çok kaynak bitirmek değil, verimli bitirmek. 15 günlük tatil bittikten sonra ygs mat1 e devam ediceksiniz ve bu sırada lys ekgiblerini bitirmeye devam. Asla unutmayın lys de ygs de çok önemli fakat lys çok daha kapsamlı bir sınavdır.
    ···
   tümünü göster