/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +1 -1
    Beyler öncelikle hepinize iyi geceler . Biraz önce laikliği benimsemiş insanlarla ilgili bir entry okudum ve bunun tamamen cahillik olduğunu düşünüyorum.

    Şimdi Laikliğin tanımını söyleyelim ; Lailik devletin, vatandaşlarıyla olan ilişkilerinde inançlara göre ayrım yapmamasıvve ayrıca, herhangi bir inancın, özellikle de bir toplumda egemen olan inancın, aynı toplumda azınlıkların benimsediği inançlara baskı yapmasını önlemesi demektir. Yani kısaca beyler laiklik, din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır.

    Arkadaşımız Antalya , izmir gibi şehirlerin (liman şehirlerinin) son derece laik olup Konya gibi dinci denilen bir sehire laf söylendiğini vurgulamış. Peki arkadaşım sana bişey söylüyüm o zaman Antalya demişsin dimi ? Antalya hangi partide biliyor musun ? Seçmenlerinin genelde laikliğe zıt düştükleri bir parti olan AK Partidedir. Başkanı ise Eski Başbakan yardımcısı Sn.Menderes Turel'dir. Bu şehir laik ise Ak Parti safında olan seçmende bu düşünceyi benimsemiştir .

    Evet gelelim Konya mevzusuna bak kardeşim Konyaya kaç kere gittin ne kadar kaldın bilmiyorum ama ben 1 ay boyunca insanlarla iç içe hastanede , parkta, arabada yatıp kalktım çok insan tanıdım insanlıktan nasibini almamış .Çok insan tanıdım çok iyiler. Gördüğüm bir olayı soyluyum Konya meram hastanesinde şahit oldum bu olaya bir baba kızı hasta olmuş nöbet geçiriyordu kızın başından baş örtüsünü çıkarttırmadı kizin yaşı ise en fazla 8 olsun. Eğer dincilik böyle ise ben dinci değilim bu bana göre sapıklıktır arkadaş
    ···
   tümünü göster