/i/Tespit

  1. 1.
    +41 -8
    Beyler trende ki damla su başladığını görmüşsünüzdür bende bu konu da yanlış anlatılan bilgileri sizlere anlatacam.

    1)Damla su bayilere ücretsiz veriliyormuş
    Bunu söyleyen arkadaş kanıtlasın zütüme damacana sokup caps atacam. 8 sene market işlettim malu şirketin her dönem farklı kampanyaları olur bi ara 4 koli kutu kola alınca 1 koli kutu fanta yada sprite hediye gelirdi bi ara bu kampanya 2,5 lt lerde geçerliydi. Bi dönem ise 4 koli (12 adetli) damla su alınca 1 koli hediye geliyordu. O da faturada hediye olarak değil iskonto (indirim) olarak yazardı. Onun dışında kesinlikle bedava mal verilmezdi.

    2) Damla doğal kaynak suyu değil

    Bu yıl kimya mühendisliğini bitirdim bilenler bilir kimya mühendisliğinde iki yaz döneminde staj yapılır ben ikinci stajımı (geçen yaz) damla nın köyceğiz deki tesislerinde yapmıştım. Damla su 4 kaynaktan toplanır (Sapanca, Uludağ, Köyceğiz ve Elazığ) eğitim hayatım boyunca 4 kez su artırımı ile ilgili ders aldım bu tesiste ona zıt hiçbir uygulama yoktu.

    3)Damla su artezyen kaynaklı mıdır

    Beyler artezyen kaynaklı sular birçok arıtım işleminden geçer bu doğal kaynak suyunu işlemekten daha maliyetlidir. (Örn. Kimyasal arıtım, membran prosesi kullanımı) yönetmeliğe göre doğal kaynak sularının ph değerleri 6,5 ile 9,5 aralığında olmalıdır artezyen sularında bu ph ı sağlamak oldukça maliyetlidir.

    - Uludağ Kaynağı pH Değeri: 8,15
    - Sapanca Kaynağı pH Değeri: 7,6
    - Köyceğiz Kaynağı pH Değeri: 8,9
    - Elazığ Kaynağı pH Değeri: 7,6

    Niyetim marka reklamı falan yapmak değil istediğiniz suyu için hatta bana kalırsa kendi memleketinizde üretilen bi marka varsa onu tüketin şehriniz kalkınsın. Ama kulaktan dolma şeylere inanmayın hadi eyvallah..
    ···
   tümünü göster