/i/Devlet

  1. 1.
    +1
    Fırat Kalkanı Operasyonu'nun 6ncı gün Raporunda yeniden birlikteyiz.

    Dün gün içerisinde TSK komutasındaki FSA unsurları, öğle saatlerinde TSK'ya bağlı Howitzer ve Tank birlikleri desteği ile Cerablus'un güneyinde tuttukları bölgeden ani bir hareketle daha güney'e doğru ilerlediler ve Sajur nehrinin Kuzeyinde kalan Terörist YPG-SDF işgalindeki son 13 köy/kasaba'yı da kontrol altına alarak, Cerablus'un doğu hattındaki güvenliği büyük ölçüde sağladılar.

    An itibariyle Batı-Fırat'ta Terörist YPG-SDF işgalinde kalan son şehir Menbiç'tir.

    Gün içerisinde TSK'nın gerçekleştirdiği yıldırım operasyonunda elde edilen muazzam başarıları takiben ABD'den Pentagon ve Obama'nın Ortadoğu sözcüsü tarafından bir takım Terörist YPG yanlısı açıklamalar geldi.

    ABD, Menbiç'te sıkışan ve 2-3 gün içerisinde Batı Fırat'ta tamamen imha edilmesi kaçınılmaz olan YPG'yi kurtarmak için adeta seferber olmuş durumda.

    Türk Hükümeti ise "ABD akıl vereceğine sözünü tutsun ve YPG Teröristlerini Menbiç'ten doğu Fırat'a çeksin, yoksa biz operasyona devam edeceğiz" şeklinde karşılık verdi.

    Öte yandan Bu sabah ki harekat öncesinde dün akşam Türk Hava Kuvvetlerinin yaptığı başarılı bombardıman ardından etkisiz hale getirilen Terörist YPG unsurlarının bugün ele geçirilen mevzilerinde imha edilen mühimmat ve terörist unsurlar arasında pek çok PKK Terör Örgütü dokümanı da ele geçirildi.

    Aşağıda Operasyonun 6ncı günü sonunda son durum haritası ve bazı Operasyonel görüntülere ait kareler bulunmaktadır.




































    BU VESiLE iLE TÜM INCI SÖZLÜK ve TÜRK MiLLETi'NiN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN.






    "NE MUTLU TÜRK'ÜM DiYENE !"

    ···
   tümünü göster