/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +5 -1
    bekleyiniz. yakında temellerini atıyorum.

    ilk olarak bu bir din değildir. yalnızca yaşam sistemidir. hayatınızı daha kaliteli hale getirmek için (ya da *mına koymak için) oluşturulan inanç sistemidir. inanacağız şeyden sizi alı koymaz, daimi pozitif düşünmeye yardımcı olur.

    ister inanın ya da inanmayın size kalmış. ancak öğrencilerime yeni bir şeyler öğretmek beni her zaman mutlu edecektir.

    atizm, adından da anlaşılacağı güzere "at" tabanılı inanç sitemidir. atizm sistemini benimseyenlere; 'atçı', 'âti' ya da 'atist' denir. ilk âtilerden olan atist, inci sözlükte daha yeni birisidir. gökten inmemiştir, vahiy de gelmemiştir; O, yalnız ilk atist'tir. (bkz: atist) bu yüzdendir ki atizme inanan müridlere atist denmez. çünkü bu isim ilk âti tarafından alınmıştır ve O'na hitaben kullanılır.

    Görseller ve Semboller

    Başlıkta da görüldüğü gibi sembolü şu tatlı küçük kızdır. Neden öyledir bilinmez belki de ilk atist o tatlı kızı çok sevmiştir.

    Her türden at, genel olarak bu inanç sistemimde önemli bir yer işgal eder. ilk attan tutun da arada kalan süre zarfında, tarihe yön veren yüce atlar; atizm inanç sistemiminin vazgeçilmezi ve sembollerini oluştururlar. Ayrıntılı bilgi için: (bkz: atizm mitolojisi)

    Tarih

    ilk atiste kadar atlar, günlük hayatta önemini yitirmişti. yirminci yüzyıl başlarından itibaren gelişen motorlu sistemler, atları artık eski değerinden aşağıya itiyordu. at nesli git gide azalıyordu. ta ki ilk atistin ortaya çıkmasına kadar.

    ilk Atist

    ilk atist'in ortaya çıkışı milattan önceye, orta asya bozkırlarına kadar dayanır. rivayete göre insanlığın daha atları evcilleştirmediği bir zamanda ilk atist atların gücünü, çevikliğini, hızını görmüş ve onlardan yararlanma fikrine kapılmıştır. ancak bunu nasıl yapacağına dair bir hikri henüz kafasında oluşturmamıştı.

    bir gün ilk atist tek başına avlanmak için kabilesinin sınırlarından dışarı çıktığı sırada aniden vahşi bir kaplanın saldırısına uğrar. ilk atist saldırıyı savuşturmayı başarmıştır ancak ağır yaralanmıştır da. baygın bir halde öylece orada yatarken bir tay onu farketmiş ve yanına yaklaşmıştır. işin garibi bu tay ilk atist'ten hiç korkmamıştır. birden tay atist'tin yüzünü yalamaya başlamış bu da atist'tin ayılmasına sebep olmuştur. atist karşısındaki tayı görünce birden şaşırmış sonra nedense içini bir huzur kaplamıştır. tam tekrar gözlerini kapayacağı ve belki de hiö açamayacağı sırada minik tay şaha kalkıp ulu bir ışığın ilk atistin üzerine yansımasını sağlamıştır.

    ilk atist bu ulu ışığın mucizesiyle tekrar hayata dönmüş ve minik tayı da yanına almıştır. zamanla atları evcilleştirilmenin yolunu bulmuş olan atist zamanının ünlü bir komutanı olmuştur. minik tay onun en değerli dostu, hazinesi olmuştur. ismini de "al tay" koyan atist ünlü bir komutan, at sanatının ilk ustası, ilk atlı birliğin oluşturulması, ilk at üzerinde silah kullanımı, ve benzeri pek kaç dalda kendi adından söz ettirmiştir.

    sayıları tam olarak bilinmese de ilk atisten sonra da pek çok atist dünya üzerinde o ulu ışıkla beraber at ile insan arasındaki kutlu dostluğu payidar kılmıştır.

    Son Atist

    tarihte bilinen son atist (o ben oluyorum) XX. yüzyılın sonlarında doğmuştur. atlarla ilgili son uzman kişi bu kadar geç bir tarihte doğdu bilinmez. ama son atistin doğduğu sene inanılmaz doğa olayları yaşandığı rivayet edilir. ya da edilmez apaçık gösterilir (çünkü 90'lı yılların bütün kayıtları bulunabilir)

    (bkz: atizm doğaüstü olayları)

    son atist, bir yetişkin gibi düşünmeye başladı sıralarda (18-19 yaşları arası) herşey değişmiştir. bir gün ulu bir atın çok uzaklardan dört nala koşarak yanıma gelmesiyle o ulu ışığa maruz kaldım.

    rivayete göre (üçüncü tekil şahıslı anlatımı sevdiğimden böyle yazıyorum) ulu at, atistin kulağına bir kaç cümle fısıldamıştır. (bilindiği üzere genelde insanlar atlara fısıldar. ulu at bu algıyı tamamen s*kip atmıştır.)

    neler fısıldadığına gelince "titre ve kendine gel" deyip olayın vahametini yansıtmış ve sonra " atı alan üsküdar'ı geçti" diyerek de olayın trajikomikliğine vurgu yapmıştır.

    atist beyninden vurulmuşa dönüp ulu atın önünde saygıyla eğilmiştir. ancak ulu at bu hareketi doğru bulmamış ve "sen son atistsin ve bizim son temsilcimiz, sen bizden daha ulusun" demiştir. bu sözler atist'te "uluların ulusu" yakıştırması yapılmasını yol açmıştır. ancak atist, hiçbir zaman ulu ata ve diğer atlara saygıyı elden bırakmamıştır.

    to be continued

    (geresi gelecektir.)

    bu bir inanç sistemidir. bir günlük bir iş değil. ayrıntılı olarak yazmam lazım.
    ···
   tümünü göster