/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    0
    Bir an önce gitmek istiyorum bu dünyadan.

    Zaten ilk o beni istememişti.6 aylıkken annem beni yıkarken yanlışlıkla sabun kaçırmış boğazıma.ilk o zaman ölmüşüm.ilk esprisini o zaman yapmış bana dünya. Kendince merhaba demiş. Annem bu olaydan sonra akıl sağlığını yitirmiş. Birdaha beni emzirmemiş. Verdikleri ilaçlar da böbreğini bitirmiş.Ben yürümeye başladığımda annem toprağa uzanmış. Babam çok yalvarmış."Yapma etme ben ne yaparım" demiş.

    Küçüktüm.Ama anlardım babamın bakışlarını. Sarı saçlarımı okşarken annemi özlediğini."Ablan, abin var. Bende gidince onlar bakar sana" derdi.O da gitmek istiyordu daha 6 yaşındaki ben gibi.O kara gözlerinin feri çileden yok olalı yıllar olmuştu belki. Okul günü geldi.ilk gündü. Korkmuştu herkes. Hepsi sarılmıştı annelerine. Dimdik duran babalarına. Bende matarama sarıldım."Sakın kaybetme, babam alamaz " demişti abim. Sarıldım.Anneme sarılamadığım gibi.

    Büyüdüm."Siz artık abiler ablalar oldunuz" demişti öğretmenim. Bende birdaha matara zütürmedim.

    Artık alışkanlık olan hoca dayaklarından birini daha atlattıktan sonra burnumda kanlı pecete eve geldim.Her seferinde çıkarırdım babam üzülmesin diye.Ama o gün eve gelirken canım şekerpare istemişti. Unuttum peçeteyi. Kapıyı çaldım kimse yoktu. Oturdum kapıda. Kalemlerimle önlüğüme imza attım yüzlerce. Sonra o gördü beni. Pislik Ali.Eve Çağırdı.Gel kapida oturma dedi. Bende Tetris oynatıcaksan gelirim Ali abi dedim. Oynadık.Sonra başka bir oyun daha oynadık.26 yaşındaydı. Bende 10.Birdaha hiç Tetris oynamadım. Abim her oynamak istediğinde karnımdaki alevlerle boğuşarak odama gittim.

    Yıllar oldu aylar oldu. Neler geldi neler geçti.

    Babam 20 şubat 2010'da iş kazası sonucu 51 gün yoğun bakımda yattıktan sonra Anneme kavuştu.

    Ablam 1 Aralık 2013 gecesi yüksek tansiyonun kalbine vurması sonucu Anneme kavuştu.

    Abim 51 gün önce bu saatlerde kavuştu Anneme. Nerden bilebilirdi ki kardeşim dediği dostunun onu Anneme ulaştıracağını?

    Buraya kadar okuyup "neydi bu şimdi?" diyenler için:

    17 yaşında bu dünyadan göçmek isteyen bir ergenin, keşke uydurduğum bir hikaye olsaydı dediği, ama her saniyesini tüm gerçekliğiyle dibine kadar yaşadığı o kısacık yaşamından ufak bir nottur.
    ···
   tümünü göster