/i/Devlet

  1. 1.
    +4
    Bu sabah saat 09:00 itibari ile Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı; ZPT, ZMA, Tank Birlikleri, Obüs'ler ve Özel Kuvvetler gözetimindeki ÖSO unsurları Cerablus'un batısına ilerleyişini sürdürdü.

    Ilerleme sırasında 5 şehir daha TSK korumasındaki ÖSO kontrolüne geçti.
    Kontrol altına alınan kentler şunlardır; El-Tahtan-i, Kenderiye, Tahiriye, El-Fevkan-i, Turaykam.






    Gün içerisinde 2. Ordu'ya bağlı Zırhlı Birliklerden cepheye Tank, ZPT, ZMA takviyesi sağlanmıştır.
    Takviye edilen Zırhlı araçların bir kısmı Cerablus'un Güney'deki pyd / ypg terör örgütünün Kuzey'e doğru olası taciz hareketlerini engellemek ve bertaraf etmek için gerekli tahkimat'ta kullanılmak üzere Yusuf-Bey hattı önlerine getirilmiştir.

    Bu arada; ABD'nin verdiği tüm garanti ve taahhüte rağmen pyd / ypg terör örgütü; Menbiç'ten çekilmek bir yana dursun, aksine Kuzey'de henüz TSK'ya bağlı ÖSO unsurlarının ulaşamadığı alanlara doğru işgal / yayılma hareketini sürdürmektedir.

    Tüm bu doğrultuda; TSK inisiyatifi ele alarak bu sabah saatlerinde Amarina bölgesinden Kuzey'deki ÖSO birliklerine taciz hareketinde bulunan pyd / ypg terörist unsurlarına karşı bir hava harekatı gerçekleştirmiş ve ciddi zaiyat verdirerek mevcut terörist sızma hareketini bertaraf etmiştir.

    ABD tarafından taahhüt edilen 1 haftalık çekilme süresinin sonuna doğru yaklaşırken süre bitiminde eğer pyd / ypg terörist unsurları Menbiç başta olmak üzere Fırat'ın batısını terketmez ise TSK tarafından süratle operasyonun 2. safhasına geçilecek ve bu terörist unsurların imha harekatı gerçekleştirilecektir.

    An itibari ile TSK Kontrolü ve Komutasındaki ÖSO ilerleyişi batıya doğru devam etmektedir.

    Türk Silahlı Kuvvetleri Basın Faaliyetleri, Euphrates-Shield (Fırat Kalkanı) Resmi Twitter Hesabı, Muhtelif ÖSO Cephe Kaynakları'ndan alınan son bilgiler Teyit edilerek derlenmiştir.

    ALINTI DEĞiLDiR. HABERiN; INCI SÖZLÜK HARiCi KULLANIMINDA KAYNAK; INCI SÖZLÜK OLARAK GÖSTERiLMELiDiR.






    ···
   tümünü göster