/i/Öneriler

Öneriler alıp verin, yaşantınıza can verin.
  1. 1.
    +29 -3
    beyler, hayatta öyle bir an gelir ki suç işlemeseniz bile, kısa bir süre hapise girebilirsiniz (örneğin 1 ay). yazacağım kuralları takip ederseniz, içerde geçireeğiniz süreyi daha çekilebilir hale getirebilirsiniz ve tabii ki şişlenmezsiniz.

    pekekentlerle arkadaş olmayın

    hapishanedeki pekekentleri, karaköydeki gibi oruspu kiralatan amcalarla karıştırmayın. bazı insanlar dayak yememek veya şişlenmemek için pekekentlerin kanatları altına girer ve bir süre sonra pekekentler bunları kız arkadaşları yapar. pekekentlerle her ne kadar "sadece" ahbap olmak isteseniz de bir süre sonra koğuştaki diğerleri tarafından muallak damgası yersiniz.

    karıştığınız suçla ilgili konuşmayın

    bu kural özellikle cinsel suçlarla ilgilidir. bunu sizden öğrenirlerse dayak ve tecavüz için hedef tahtası olursunuz. eğer bu suç çocuklarla ilgiliyse ve duyulduysa """"""*YARRRAĞI yediniz*"""""" demektir, kendinizi 2-3 kişilik koğuşa aldırabilmek için elinizden geleni yapın. (not: bunların hepsini atlatabilmek için "hasta anneme ekmek çalarken yakalandım" gibi birşey uydurun.)

    kumar oynamayın

    kumar, şişlenmek için en iyi yollardan biridir. hiçbir zaman kazanamazsınız; ya kaybedersiniz ve kumar borcunuz oluşur, ya da kazanırsınız ve yanlış kişilere alacaklı olup onları öfkelendirirsiniz.

    diğer mahkumlara karşı gardiyanlarla işbirliği yapmayın

    örneğin mahkumları asla ispiyonlamayın, bu öğrenilirse şişlenmeniz kaçınılmazdır. ama bu, gardiyanlara saygısızca davranmanız anldıbına gelmez. gardiyanlar sizi severse bazı şeyler için yardımcı olabilirler.

    diğerlerinden borç almayın

    koğuşa ilk girdiğinizde size faiziyle geri almak kaydıyla birşeyler verebilirler. örneğin 2 paket olarak geri almak şartıyla 1 paket sigara verebilirler, kesinlikle kabul etmeyin. elinize para geçmeden birşeyler almayın.

    bakışlarınıza dikkat edin

    yere bakarak yürümeyin, bu sizi güçsüz gösterir. devamlı önünüze bakarak yürüyün. ayrıca türkiye'de çıkan her iki kavgadan birinin nedeni "ne bakıyon lan?"dır. birine 1 saniyeden fazla bakmak, "ne bakıyon lan?"dan sonra şişlenmek için kötü bir neden değildir.

    uyuşturucu kullanmayın

    uyuşturucular belaya giden kesin yoldur. uyuşturucuya fiziksel bağımlı olduktan sonra devamlı almanız gerekir bu da gardiyanlar tarafından yakalanmak veya ciddi bir şekilde borca girmenize sebep olur.

    kas yapın

    şınav ve mekik çekmek hem zaman geçirmeye yardımcı olur, hem de kas yaparak hedef olmanızı önler. ayrıca hapisten çıktığınızda da işinize yarar.

    çenenizi kapatın

    diğer mahkumlara özel hayatınızdan bahsetmeyin veya kendi özel hayatlarıyla ilgili soru sormayın. siyaset veya din ile ilgili tartışmayın. herhangi bir tartışma büyük bir kavgaya dönüşebilir.

    saygısızca davranmayın

    biriyle kanka değilseniz, saygısız veya laubali bir şekilde konuşmayın. hak edenlere saygı gösterirseniz, büyük ihtimalle onlardan da saygı görürsünüz.
    ···
   tümünü göster