/i/Devlet

  1. 1.
    +90 -7
    Herkes rez alsın kesin %100 istihbarattır. Yalan trend için diyen olursa operasyon olmassa sözlüğü bırakıcam!

    Şimdi bugünden sonra 3 gün yani 28-29 ağustos'ta TSK minbiçe operasyon yapacak kesin tarih budur, PYD herhangi bir saldırıda bulunmadığı taktirde söylediğim taktirde Minbiçe operasyon olacak 28 ağustosa kadar PYDnin doğuya geçmesi bekleniyor. Ha bu arada yok ben geçtik yok geçmedim gibi açıklamalarla değil bizzat uydudan ve iHAlarla takip ediliyor ve şuan da geçiyor gibi gözükmüyorlar ama şunu diyecekler PYD geçti fakat kalan SDYmi ne öyle bi tak var bu grubuda PYDli teröristler yönetiyor bunu çok iyi biliyoruz.

    CB ve generaller 3 günde PYDyi sileceklerini biliyorlar fakat dünya'da ISIDe yardım ediyor diye algı yapıp diplomaside sıkıntı yaşamak istemiyorlar, plan basit Biz minbiçi alırsak, doğudaki PYDliler Türkiye'ye saldırmayı planlıyacak işte biz bunu gerekçe göstererek PYD'ye saldıracağız çünkü suriyede şu olacak Hükümetin açıklamalarınada bakarsanız "Esedli bir geçiş olabilir"diyorlar Yani şöyle artık ne PYD ne ISID ne El Nusra olacak. Suriye, muhalif özgür suriye ve esedin kontrolünde suriye olarak 2 ayrılacak. Bu oyunun rolünde Rusya(esedin yanında) ve Türkiye( asıl muhalif grupların yanında) var bunu esed'de biliyor, Abd'de bu oyundan geri kalmak istemiyor bunun için Türkiye'nin kendini müdafa ettiğini söyleyecek ve ne koparsam kardır diyip yanında olacak ve PYD'yi yok etmesine göz yumacak.
    dikkat çekme editi: BiNALi YILDIRIM "6 ay içinde Suriye'de gelişmeler yaşarsak şaşırmayın"

    yeter bu kadar bilgi siz rez alın ve bekleyin

    Bilgilendirme notu: ABD'nin YPG'ye karşı bir operasyona izin vermeyeceğini söyleyenler var, hala anlamadınız mı? ABD'nin YPG'ye destek vermesinin asıl sebebi Kurulan kantondan Irak petrolünü Akdenizden geçirerek Avrupaya daha ucuza satmak, YPG neden sürekli sınır boyu ilerliyor sanıyorsunuz. Fakat (bkz: Fırat kalkan operasyonu) ile zaten bu hayali suya düşmüş durumda, sonuç olarak ABD yeni bir strateji izlemeye eli mecbur
    ···
   tümünü göster