/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    0
    Alim olmak herkese yâr olmaz. Yapılması gereken ilk iş imam hatip liselerin kapatılıp yerlerine profesyonel eğitim veren fakültelerin açılmasıdır. isteyen herkes elini kolunu sallayarak imam hatip liselerinde eğitim alabilmekte olup, bu durum oldukça tehlikelidir. Göz göre göre kum zemine bina yapıyorlar. Öğrencilerin daha kişilikleri oturmadan islam'ın güzel ahlakını yerleştirmeye çalışmak elbette güzel bir amaç ama pratikte hiçte işe yaramıyor.

    islam üzerine eğitim alacak kişilerin mantık ve ahlak bakımından diğer insanlardan yukarıda olmaları gereklidir ve ayrıca bu konuda eğitim almayı yürekten istemeleri şarttır. "Yarım doktor candan, yarım hoca imandan eder" sözünü dikkate alın. islam mantık dinidir. Belli bir mantık seviyesine gelememiş olan ve kendine alim diyen bir takım şarlatanların ortaya çıkıp itikadınıza nifak tohumu ekmeleri yakındır. Bu fikre dayanarak diyorum ki:

    islam hakkında eğitim alacak kişilerin özenle seçilmesi gerekli ve bu imam hatip liselerine rastgele giren kişiler islam'ın özüne büyük zararlar veriyor.
    ···
   tümünü göster